0 0
Šviežių burokėlių lapelių sriuba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 l. Sultinys
3-5, pagal skonį Bulvės
pundelis Švieži burokėlių lapeliai
jei reikia, žiupsnis Druska
1 arb.šaukštelis, jei norisi Sviestas
žiupsnis, pagal skonį Krapai
žiupsnis, pagal skonį Petražolės, šviežios
patiekimui Grietinė

Šviežių burokėlių lapelių sriuba

Senovinė močiutės vasaros sriubytė

  • 20 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tokia kaimiška, paprasta, sezoninė sriubytė. Vaikystėje kaime nebuvo mano mėgstamiausia, nes močiutė virdavo ir visokias „zacirkas“, kurios man labai patikdavo. Bet turguje užmačiau šviežių burokėlių lapelių su miniatiūriniai burokiukais, ir kažkaip užbūrė prisiminimas apie tokią sriubą, lapelių spalvos, šviežumas. Tuo labiau, kad bet kada užsinorėjęs jos nepaskanausi, tai reikia naudotis proga. Tarp kitko, mama tuos burokėlius su visais lapeliais buvo įsigudrinusi marinuoti, bet tai jau vis tiek kitoks skonis.

Pradedam nuo litro sultinio. Žinoma, kaime vaikystėje būdavo kiaulienos ar vištienos sultinys, bet dabar galite naudoti ir mėgstamą iš kubelio (labai labai pasiteisina „Maggi Bio“ sultiniai). Aš viriau naminės vištos sultinyje. Supjaustome keletą šviežių bulvių, beriame į verdantį sultinį, pridedame krapų, jeigu mėgstame, ir petražolių. Aš žolelių nepjaustau, surišu į ryšuliuką ir dedu virti, o pabaigoje išgriebiu. Sriubai labai tinka krapų ar petražolių stiebeliai, atlikę nuo salotų ar pan. Kol bulvės verda (apie 10 min.), labai švariai nuplaunu burokėlių lapelius su visais burokėliais. Nupjaunu tik pačias burokėlių šakneles, o daugiau viską supjaustau ir dedu į puodą.

Paverdame dar kokias 5 minutes, ir viskas. Jeigu norite, pakepinkite svieste ar ghi svieste svogūno galvutę ir sukrėskite į sriubą. Jeigu verdate su sultinio kubeliu, galite įdėti nedidelį gabaliuką sviesto. Patikriname, ar netrūksta druskos.

Patiekiame su grietine, galime užbarstyti šviežių krapų ar petražolių.

My tip

  • Neturite šviežių žolelių, bet norisi kažkuo dar pagardinti? Šiai sriubai tikrai tiks persiladas 🙂 Tik tada geriau šiek tiek kartu viską pavirti.

Seasonal cuisine – love it 🙂

previous
Karšti sumuštinukai su pomidoriukais, pesto padažu ir mocarela
next
Bulvių ir cukinijų blyneliai su tzadziki padažu
previous
Karšti sumuštinukai su pomidoriukais, pesto padažu ir mocarela
next
Bulvių ir cukinijų blyneliai su tzadziki padažu

Add Your Comment