Ingredients
-
2 saujos Kopūstai, švieži
-
0,5 vnt. ilgavaisio Agurkai
-
2 šaukštai Grietinė
-
1 šaukštas Majonezas
-
žiupsnis Druska
Directions
Pavadinime praktiškai viskas ir pasakyta. Pagal žmonių skaičių ir skonį imame šviežio kopūsto, supjaustome jį gana smulkiai (aš pjaustau mažais kvadračiukais), beriame į dubenį, užmalame šiek tiek druskos ir dar galime kiek pagniuždyti kokiu kočėlu ar bulvių grūdikliu. Į juos beriame supjaustytus agurkus (griežinėliai į keturias dalis). Užpilui sumaišome porą šaukštų mėgstamos grietinės sumaišytos su šaukštu mėgstamo majonezo (kas neturite mėgstamo, man „Hellmann’s original” arba „Hellmann’s traditional salad” yra nepralenkiami, nebent būtų naminis), užmalame ar įberiame šiek tiek druskos ir viską sumaišome.
Taip skanu ir sotu, kad galima valgyti vienas. O šiaip tiks prie visokių mėsos, žuvies, vegetariškų kepinukų. Labai tinka prie vištienos, nes salotos švelnaus skonio, kaip ir vištiena, jeigu „neužaštrinta.” O jeigu „užaštrinta”, tiks skoniui sušvelninti 🙂