0 0
Tortilijos su malta jautiena ir daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 valgomieji šaukštai Alyvuogių aliejus
2 skiltelės Česnakas
1 vnt. Paprika, raudonoji
0,5 kg Malta jautiena
0,5 vnt. Aitrioji paprika
žiupsnis Čili pipirai
1 arbatinis šaukštelis Druska
1 skardinė (400 g.) Konservuotos pupelės
2 valgomieji šaukštai "Salsa" padažas
patiekimui (nebūtinai) Grietinė
2-3 vnt., supjaustyti Pomidorai
sauja (nebūtinai) Švieži špinatai
4 vnt. Tortilijų blynukai

Tortilijos su malta jautiena ir daržovėmis

Improvizacija tortilijų tema

  • 30 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Čia tokia kiek sulietuvinta tortilijų versija. Improvizavau labai laisvai su tuo, ką turėjau. Improvizuokite ir jūs 🙂

Sausoje keptuvėje pakepinau smulkiai supjaustytų lašinukų, likusių nuo suvalgyto kumpio. Bet tikrai puikiai ir artimiau originalui, matyt, bus pakepinti viską ant alyvuogių aliejaus. Tuomet dedame smulkiai supjaustytą česnaką, o po minutėlės – kubeliais kvadratėliais supjaustytą raudonąją papriką. Kiek paskrudus paprikai, dedame smulkintą jautieną (kuo labiau smulkinta, tuo labiau man patinka), čili pipiriukus arba juos atitinkančius čili prieskonius. Kepiname kokias 5 minutes, intensyviai, ant maksimumo. Po to paprieskoniuojame druska, pipirais, čili pipiriukais. Dar kokios 5 min., ir verčiame pupeles į keptuvę. Turėjau likutį šparaginių pupelių troškinio su morkomis – sudėjau, tuomet porą šaukštų „Salsa“ padažo (arba kitokio pomidorų padažo ar pomidorų tyrės/pastos). Kai viskas kiek apšyla – misija baigta.

Tuomet tikrai daug improvizacijos patiekimui 🙂
Mano klasikinė versija, kurios išmokau iš amerikietės Coleen (tuo metu ji buvo mano vienintelė guru tuo klausimu):
Tortilijų blynukus turime pašildyti. Yra daug variantų, bet mano atrastas man greičiausias – uždėti tortilijos blyną ant tosterio ir pašildyti, galima apversti ir iš kitos pusės.

O tuomet improvizacija ant blyno: pora šaukštų mėsos troškinio, šaukštelis grietinės (tiks ir graikiškas ar kitos natūralus jogurtas), žalumynai (aš turėjau špinatų, bet tikrai tiks bet kokios kitos salotos ar žalumynai), smulkiai pjaustyti pomidorai. Jeigu troškinys aštrokas, grietinė maloniai „nugesina“ aštrumą.

Viskas: valgom, skanaujam, džiaugiamės 🙂

previous
Vafliukų desertas su kondensuotu pienu
next
Bulvių ir cukinijų plokštainiukas
previous
Vafliukų desertas su kondensuotu pienu
next
Bulvių ir cukinijų plokštainiukas

Add Your Comment