0 0
Tortilijos su sūriu ir dešrelėmis orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 vnt., vidutinio dydžio Tortilijų blynukai
3 vnt. kokybiškų Pieniškos dešrelės
3 riekelės Ožkų ir avių pieno sūris riekelėmis
3 riekelės Mocarelos sūris riekelėmis
2-3 šaukštai, pagal skonį "Salsa" padažas
šlakelis, suktinukų patepimui Alyvuogių aliejus
Patiekimui
2-3 šaukštai Majonezas
šlakelis arba pagal skonį "Sweet chili" padažas
2-3 vnt. Pomidorai
žiupsnelis Druska
žiupsnelis, šviežiai maltų Pipirai

Tortilijos su sūriu ir dešrelėmis orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje

Tokios 'ale bandelės' su dešrele :)

  • 20 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kartais, būna, turime porą atliekamų tortilijų lakštų, kartais šaldytuve mėtosi pora dešrelių.. Bandelės su dešrele – tikrai kai kuriems mūsų kelia daug malonių prisiminimų 🙂 O ir vaikai jas mėgsta 🙂 Na, bet minkyti mielinę tešlą dėl jų – man pernelyg didelė prabanga. Tai va tuomet tos besimėtančios tortilijos labai praverčia 🙂

Pasižiūrime, kas ten dar mėtosi šaldytuve: tiks visoks sūris, ypač supjaustytas riekelėmis. O juk dažnai taip ir būna: viena riekelė to likusi, kita kito.. Mano kombinacija buvo tobulai skani ir ne tokia jau atsibodusi, ne tokia ‘basic’, nes turėjau ožkų ir avių sūrio riekelių, tai miksavau abu sūrius: švelnią mocarelą ir pikantiškesnio skonio ožkų ir avių sūrį.

Patiesiame tortilijos lakštą, dedame porą skirtingų sūrių riekelių, patepame mėgstamu pomidorų padažu (aš renkuosi turintį aštrumo ‘Texican salsa’), suvyniojame ritinėlį.

Mano karšto oro gruzdintuvė nedidelė, tai šiek tiek įstrižai perpjoviau tą tortiliją pusiau ir dėjau į gruzdintuvę. Šepetėliu patepiau alyvuogių aliejumi ir kepiau 9 minutes 180 laipsnių gruzdintuvėje. Čia tikrai žiūrėkite stebėkite, nes gruzdintuvės labai skirtingos. Tikrai galima kepti ir orkaitėje: tuomet kepimo inde paklokite kepimo popierių, sudėkite suvyniotas tortilijas į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepkite bent jau 10 min. (patikrinkite, ar apskrudo, ar sūris apsilydė).

Patiekimui man labai tiko smulkiai pjaustyti pomidorai su druska ir šviežiai maltais pipirais gaivumui, o padažui – mėgstamas majonezas su šlakeliu ‘Sweet chili’ ar tos pačios ‘Mexican salsa’.

previous
„Raffaello” tortas
next
Skaldytų žirnių ir miežių kruopų sriuba
previous
„Raffaello” tortas
next
Skaldytų žirnių ir miežių kruopų sriuba

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here