• Home
  • Garnyrai
  • Traškios šviežių daržovių ir obuolių salotos
0 0
Traškios šviežių daržovių ir obuolių salotos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vnt., pailgas burokėlis Burokėliai, žali
1 vnt. Morkos
0, 4 vnt. Kopūstai, švieži
2 nedideli Obuoliai
2 skiltelės Česnakas
1 šaukštas Medus
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
50 ml. Alyvuogių aliejus
50 ml. Baltojo vyno actas
6-8 lapeliai Bazilikai, švieži
patiekimui, nebūtinai Raudonųjų burokėlių lapeliai

Traškios šviežių daržovių ir obuolių salotos

Vasaros spalvos, aromatas, šviežumas vienoje lėkštėje salotų

  • 15 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Šios salotos – tiesiog vasaros pabaigos vitaminų bomba 🙂 Gaminu jas tik liepos pabaigoje – rugpjūčio mėnesiais, nes tuomet pats šviežių burokėlių, morkų, kopūstų metas, o vasariniai obuoliai jau krenta nuo medžių. Rudenį ir žiemą morkas bei obuolius šioms salotoms dar būtų galima naudoti, bet burokėlių ir kopūstų skonis nebe tas.

Taigi, sutarkuoju 1 pailgą burokėlį, 1 nemažą morką, kokį ketvirtį kopūsto galvelės, porą alyvinių obuoliukų. Aš tarkuoju „Delimano“ tarka (vidutine iš trijų), tai viskas pavyksta tobulai, gal tik kopūstas susitarkuoja kiek per smulkiai, na, bet okey 🙂 Jeigu tokios neturite, tuomet burokėlius, morką, obuolius reiktų sutarkuoti burokine tarka, o kopūstus – gana smulkiai supjaustyti šiaudeliais.

Viską sumaišome ir gardiname tokiu užpilu: 1 šaukštas medaus, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, pora supjaustytų česnako skiltelių, nemažai supjaustytų baziliko lapelių, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 3 šaukštai baltojo vyno acto. Tas užpilas man tobulas beveik visur, ypač ant pomidorų.

Štai ir viskas, s k a n a u s ! ! Salotos tiks vienos, prie mėsos patiekalų, prie vegetariškų kepsniukų 🙂 Jeigu jau visai „burokėliškai“, puoškite burokėlių lapeliais 🙂

My tips:

  • Kam nepatinka actas, kad ir vyno, arba medaus saldumas, gardinkite salotas tiesiog alyvuogių aliejumi, druska, supjaustytais česnakais. Acto galite pilti mažiau.
  • Aš salotų dažnai pasigaminu daugiau, nes šaldytuve laikomos bus puikios ir kitą dieną.
  • Kas mėgsta, labai tinka šiek tiek pašlakstyti kreminiu balzaminiu actu (mano mėgstamiausias – mandarinų kreminis balzamiko actas iš „Romos skanumai“ internetinės krautuvėlės).
previous
Bulvių plokštainis cukinijų bokšteliuose
next
Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille
previous
Bulvių plokštainis cukinijų bokšteliuose
next
Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille

Add Your Comment