0 0
Trinta vištienos ir žirnių sriuba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 l. Vanduo
1 vnt. Vištienos šlaunelė
vištienai marinuoti, nebūtinai Teriyaki marinatas
1,5 arbatinio šaukštelio Druska
3 vnt., vidutinės Šviežios bulvės
1 vnt. Morkos
0,5 stiklinės Skaldyti žirniai
keletas stiebelių Petražolės, šviežios
keletas stambesnių stiebelių Krapai
pašlakstyti patiekiant, nebūtinai Alyvuogių aliejus
šlakelis patiekiant, nebūtinai Grietinėlė
šlakelis patiekiant, nebūtinai Sojos grietinėlė

Trinta vištienos ir žirnių sriuba

Kai sriuba gali būti ir pirmas, ir pagrindinis patiekalas :)

  • 50 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Labai paprasta, soti, skani sriubytė, kuri padės sušilti ir kūnui, ir sielai 🙂

Jeigu jau verdu sriubą, kuri gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas, o dar ir maistas kūnui ir sielai, renkuosi jai geriausius produktus: kokybišką naminę vištieną, šviežias bulvytes, šviežią alyvuogių aliejų pagardinimui.

Taigi, maždaug į 1,5 litro verdančio vandens dedu vištienos šlaunelę, pabuvusią teriyaki marinate (tai tikrai nebūtina, bet aš dažnai marinuoju daugiau vištienos iš karto: kažkas bus kepimui orkaitėje, o gal ant žarijų, o kažką galima ir išvirti), keletą stiebelių petražolių ir krapų, 1,5 arbatinio šaukštelio druskos. Verdame apie 20 min., o tuomet sudedame 3 stambiai supjaustytas bulves, 1 morką, 0,5 stiklinės skaldytų žirnių. Paverdame dar 20 min., leidžiame dar apie 10 min. pastovėti. Tuomet išgriebiame žolelių stiebelius ir vištieną, o viską, kas puode, sublenderiuojame iki norimos konsistencijos. Koks pusė šaukštelio ciberžolės nudažys sriubą dar nuostabesne spalva, tai siūlau neatsisakyti, nebent nemėgstate.

Pilame į lėkštes, dedame nuo šlaunelių nuimtos mėsos ir mėgaujamės 🙂 Galima dar pašlakstyti alyvuogių aliejumi (tobula Jamie Oliver’io frazė: ‘a kiss of olive oil’) arba įpilti šlakelį grietinėlės ar augalinės grietinėlės, užberti pjaustytų svogūnų laiškų arba šviežių čiobrelių.

previous
Aštrokas saldžiarūgštis agrastų padažas
next
Orkaitėje keptas kamamberas (camambert sūris) su pomidoriukais
previous
Aštrokas saldžiarūgštis agrastų padažas
next
Orkaitėje keptas kamamberas (camambert sūris) su pomidoriukais

Add Your Comment