Ingredients
-
1,5 l. Vanduo
-
1 vnt. Vištienos šlaunelė
-
vištienai marinuoti, nebūtinai Teriyaki marinatas
-
1,5 arbatinio šaukštelio Druska
-
3 vnt., vidutinės Šviežios bulvės
-
1 vnt. Morkos
-
0,5 stiklinės Skaldyti žirniai
-
keletas stiebelių Petražolės, šviežios
-
keletas stambesnių stiebelių Krapai
-
pašlakstyti patiekiant, nebūtinai Alyvuogių aliejus
-
šlakelis patiekiant, nebūtinai Grietinėlė
-
šlakelis patiekiant, nebūtinai Sojos grietinėlė
Directions
Labai paprasta, soti, skani sriubytė, kuri padės sušilti ir kūnui, ir sielai 🙂
Jeigu jau verdu sriubą, kuri gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas, o dar ir maistas kūnui ir sielai, renkuosi jai geriausius produktus: kokybišką naminę vištieną, šviežias bulvytes, šviežią alyvuogių aliejų pagardinimui.
Taigi, maždaug į 1,5 litro verdančio vandens dedu vištienos šlaunelę, pabuvusią teriyaki marinate (tai tikrai nebūtina, bet aš dažnai marinuoju daugiau vištienos iš karto: kažkas bus kepimui orkaitėje, o gal ant žarijų, o kažką galima ir išvirti), keletą stiebelių petražolių ir krapų, 1,5 arbatinio šaukštelio druskos. Verdame apie 20 min., o tuomet sudedame 3 stambiai supjaustytas bulves, 1 morką, 0,5 stiklinės skaldytų žirnių. Paverdame dar 20 min., leidžiame dar apie 10 min. pastovėti. Tuomet išgriebiame žolelių stiebelius ir vištieną, o viską, kas puode, sublenderiuojame iki norimos konsistencijos. Koks pusė šaukštelio ciberžolės nudažys sriubą dar nuostabesne spalva, tai siūlau neatsisakyti, nebent nemėgstate.
Pilame į lėkštes, dedame nuo šlaunelių nuimtos mėsos ir mėgaujamės 🙂 Galima dar pašlakstyti alyvuogių aliejumi (tobula Jamie Oliver’io frazė: ‘a kiss of olive oil’) arba įpilti šlakelį grietinėlės ar augalinės grietinėlės, užberti pjaustytų svogūnų laiškų arba šviežių čiobrelių.