Ingredients
-
kepimui Alyvuogių aliejus
-
1-2 skiltelės Česnakas
-
1 Svogūnai
-
1 Morkos
-
1 Paprikos
-
1 stiklinė virtų Grikiai
-
3-4 Slyvos
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis (įvairių rūšių mišinys) Pipirai
-
pagal skonį Čili pipirai
-
saujelė Gražgarstės
Directions
Taigi, paeiliui į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi dedame supjaustytą svogūną ir česnako skiltelę, kubeliais supjaustytas morkas ir papriką, trumpai pakepiname, tuomet suberiame išvirtus grikius (gali būti apie stiklinė ar maišelis), paskaniname druska bei 5 pipirų mišiniu (galime pridėti ir šiek tiek šviežio supjaustyto čili pipiro) ir sudedame slaptą ingredientą – skiltelėmis supjaustytas slyvas, kurios suteikia netikėtai malonų saldžiarūgštį skonį. Viską dar trumpai pakepiname, bet ne per smarkiai ir ne per ilgai, nes nenorime košės!! Slyvos ir pipirai atstoja visokius „sweet chili“ padažus. Pabaigai užberiame gražgarsčių (rukolos) ar kitų mėgstamų žolelių.
Skanu, sotu, sveika. Na, ir greitai, o tai ne paskutinis kriterijus šiais laikais.
My tips
- Šį troškinuką galima valgyti ir kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
- Kas mėgsta, tinka užsibarstyti smulkiai tarkuoto sūrio, gali būti ir kietasis itališkas ar lietuviškas „Džiugo“.
Old ways won’t open new doors.
2 Comments Hide Comments
bet tai kaip netikėta :D, reikia išbandyti būtinai 🙂
Labai paprasta ir skanu 🙂