0 0
Troškinukas su grikiais ir slyvomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
kepimui Alyvuogių aliejus
1-2 skiltelės Česnakas
1 Svogūnai
1 Morkos
1 Paprikos
1 stiklinė virtų Grikiai
3-4 Slyvos
žiupsnis Druska
žiupsnis (įvairių rūšių mišinys) Pipirai
pagal skonį Čili pipirai
saujelė Gražgarstės

Troškinukas su grikiais ir slyvomis

Vegetariškas, bet tikrai sotus troškinukas, kurį galime gaminti norimomis proporcijomis

  • 30 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Taigi, paeiliui į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi dedame supjaustytą svogūną ir česnako skiltelę, kubeliais supjaustytas morkas ir papriką, trumpai pakepiname, tuomet suberiame išvirtus grikius (gali būti apie stiklinė ar maišelis), paskaniname druska bei 5 pipirų mišiniu (galime pridėti ir šiek tiek  šviežio supjaustyto čili pipiro) ir sudedame slaptą ingredientą – skiltelėmis supjaustytas slyvas, kurios suteikia netikėtai malonų saldžiarūgštį skonį. Viską dar trumpai pakepiname, bet ne per smarkiai ir ne per ilgai, nes nenorime košės!! Slyvos ir pipirai atstoja visokius „sweet chili“ padažus. Pabaigai užberiame gražgarsčių (rukolos) ar kitų mėgstamų žolelių.

Skanu, sotu, sveika. Na, ir greitai, o tai ne paskutinis kriterijus šiais laikais.

                 

My tips

  • Šį troškinuką galima valgyti ir kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
  • Kas mėgsta, tinka užsibarstyti smulkiai tarkuoto sūrio, gali būti ir kietasis itališkas ar lietuviškas „Džiugo“.

Old ways won’t open new doors.

Vana Tallinn karštas gėrimas - pagamini.lt
previous
Vana Tallinn karštas gėrimas
next
Kepti varškėtukai su migdolų miltais
Vana Tallinn karštas gėrimas - pagamini.lt
previous
Vana Tallinn karštas gėrimas
next
Kepti varškėtukai su migdolų miltais

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment