Ingredients
-
3-4 vnt. Plonos grilintos dešrelės
-
1 nemažas Svogūnai
-
1 skiltelė Česnakas
-
1 Paprika, raudonoji
-
0,5 Cukinija
-
1, sutarkuotas Obuoliai
-
400 g. skardinė Konservuoti savo sultyse pomidorai
-
200 g. Pomidorų tyrė
-
2 arbatiniai šaukšteliai Raudonėlis
-
2 šaukštai Balzaminis acto kremas
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
žiupsnis, šviežio ar džiovinto Čiobreliai
Directions
Galbūt troškinukas nėra pats vasariškiausias valgis, bet kartais jis taip „sueina“, nes į jį galima sudėti tai, ko turime. O juk dažnai nutinka taip, kad nusiperkam ir ant ugnies išsikepam visko daugiau nei reikia (mane irgi kartais užvaldo tas lietuviškas jausmas – geriau jau tegu liks, bet kad netrūktų 😉 )
Šiam troškinukui tobulai tinka plonos šviežios dešrelės. Ar jūs turite ūkininko gamintų, ar perkate mėgstamas iš prekybos centrų, – viskas tiks, jei svečiai ar patys nesuvalgėte ir rytojaus dieną jos vis dar mėtosi šaldytuve.
Taigi, pusžiedžiais supjaustome vieną nemažą svogūno galvą, skiltelę česnako ir lengvai pakepame alyvuogių aliejuje (jo reikės 4-5 šaukštų). Tuomet beriame nedideliais gabalėliais supjaustytą papriką, pakepame. Užbarstome raudonėlių, jeigu turime, ir čiobrelių (jeigu vasara, tikėtina, kad turėsite savo užaugintų). Tada į keptuvę keliauja kubeliais supjaustyta nedidelė cukinija (ar pusė jos), sutarkuotas obuolys ir skardinėlė pomidorų gabalėlių savo sultyse. Jeigu atrodo per tiršta, aš dar įpilu trintų pomidorų. Pašlakstome balzaminiu actu – aš naudoju kreminį, kad suteiktų šiek tiek saldumo, beriame druskos, pipirų. Uždengę viską patroškiname kokį 10 min., tuomet dedame supjaustytas dešreles ir dar patroškiname, kol jos sušils.
Patiekti labai gardu su ciabata, šviežia ar skrudinta, o taip pat žalumynais – tiks viskas, ko turite: kalendra, krapai, rukola, špinatai.
My tip
- Gardu ir šaltas. Tuomet galima tiesiog dėti jį ant ciabatos ir skanauti 🙂
- Žinoma, dešreles galima puikiausiai išsikepti ir orkaitėje.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving. /Albert Einstein/