Ingredients
-
50 g. Tunas, konservuotas aliejuje
-
keletas vienetų Salotų lapeliai
-
4-5 vnt. Pomidoriukai
-
1 vnt. Kiaušiniai, virti
-
konservuoti, 2-3 šaukštai Avinžirniai
-
pašlakstymui Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
Directions
Tokios labai paprastos salotos su kokybišku tunu (man labiausiai patinka konservuotas su alyvuogių aliejumi).
Kas galbūt kitaip – tai orkaitėje pakepti pomidoriukai (pašlakstę ar papurškę alyvuogių aliejumi šauname į įkaitintą orkaitę 10 minučių) ir pašildyti konservuoti avinžirniai (keletą šaukštų, vėlgi pagal skonį, šiek tiek pašildome ant viryklės su trupučiu skysčio). Tuomet dedame salotas, ant jų pagal skonį pasmulkinto tuno, virtą kiaušinį, pakeptus pomidoriukus bei pašildytus avinžirnius. Šiek tiek druskos, pipirų, keletas šlakelių gero alyvuogių aliejaus, jeigu norime – paskrudintos mėgstamos duonos. Puikus patiekalas savaitgalio brunch’ui ar lengvai vakarienei.