Ingredients
-
pagal poreikį Ruginiai krepšeliai
-
pagal skonį ir poreikį Karštai rūkyta vištiena
-
pagal skonį ir poreikį Agurkai
-
pagal skonį ir poreikį Kiaušiniai, virti
-
pagal skonį ir poreikį Žirneliai
-
pagal skonį ir poreikį Druska
-
pagal skonį ir poreikį Pipirai
-
pagal skonį ir poreikį Majonezas
Directions
Puikus vieno kąsnio sumuštinių variantas. Ir skanu, ir nieko sudėtingo, o tinka tiek vakarėliams, tiek iškyloms ar užkandžiui prieš vakarienę.
Labai pamėgau rugių miltų krepšelius-traškučius, į juos galite prisidėti, ko tik norite, pavyzdžiui, ir baltos mišrainės. Jeigu daugiau žmonių ar ne visiems yra kur prisėsti su lėkšte ir įrankiais, tikrai gera išeitis. Yra įvairių traškučių, taip pat ir lietuvių gamintojų, netgi paskanintų skirtingais prieskoniais, bet aš dažnai renkuosi šiuos:
Krepšelių įdarui norimomis proporcijomis smulkiais kubeliais supjaustome rūkytos vištienos gabaliuką (pagal jūsų skonį, tiks ir krūtinėlė, ir šlaunelė), šviežią agurką, vieną ar du kietai virtus kiaušinius. Beriame indelį konservuotų žirnelių (geriausiai tinka tokie ypatingai smulkūs), šiek tiek druskos, jei norime, šviežiai maltų pipirų, ir sumaišome su keliais šaukštais mėgstamo majonezo (man tai bus „Hellmann’s original“ arba „Heinz“). Kam patinka, berkite ir šviežių ar šaldytų krapų.
Šaukšteliu dėliojame įdarą į krepšelius ir skanaujame 🙂 Jeigu norisi žalumos, tiks rukola ar saulėgrąžų daigai.
My tip
- Krepšeliai bus lengvesnio skonio, jeigu dėsite daugiau agurko, o mažiau žirnelių.
- Su rūkyta vištienos krūtinėle įdaras bus šiek tiek sausesnis nei su krūtinėle. Tuomet jeigu norite, galite dėti šiek tiek daugiau majonezo. Majonezą galima „praskiesti“ pora šaukštų skysčio nuo žirnelių ar turimu agurkų marinatu.