Ingredients
-
1 pakuotė Vaflių lakštai
-
0,5 indelio Kondensuotas saldintas pienas
-
100-150 g. Sviestas
-
papuošimui, patiekimui Uogos
Directions
Kartais užsinori kažko labai labai paprasto, bet ir susijusio su visokiausiais prisiminimais. Kažkada, kai parduotuvėse nebuvo tokios pyragų ir tortų pasiūlos, o mūsų virtuvių lentynose – tokios produktų įvairovės, šitokie vafliukai būdavo tikras išsigelbėjimas. Kažkaip niekad jų ir nenustojau tepti, o vaikai visai neprieštaraudavo 🙂 Na, kažką norisi patobulinti, tai dabar dažniausiai naudoju apvalius „Klaipėdos duonos” vaflių lakštus. Jie labai plonyčiai, skonis šiek tiek kitoks nei paprastų kvadratinių.
Instrukcijos labai paprastos: pasirūpinkite iš anksto, kad sviestas būtų kambario temperatūros, o tada ant kokios nors lentelės pasidėję vaflį peiliu užtepame plonytį sluoksnį sviesto, tuomet užpilame šaukštą saldinto kondensuoto pieno, peiliu išlyginame, dedame kitą vafliuką, šiek tiek paspaudžiame, ir taip kartojame, kol atsibosta arba pasibaigia vafliai 🙂 Jeigu kažkam norisi uogienės į kurį nors sluoksnį, be abejo, dėkite. Bet man kaip ir su „Napoleonu”: uogienė netinka, nors tu ką 😉
Kadangi šie apvalūs vafliukai labai ploni, tai netgi laikyti paspaudus, kol skoniai susigers, nereikia. Sutepėm, rankomis švelniai paspaudėm, pjaustom ir valgom. Žiemą tiks ir liofilizuotos (šaltyje džiovintos) uogos, o vasarą – šviežios avietės, mėlynės ar bet kokios jūsų mėgstamos uogytės. Bet, žinokit, ir be uogyčių laaabai skanu!
My tips:
- Labai tinka kokį sluoksnį pertepti ir obuolių koše. Sviesto plonytį sluoksnelį prieš tai būtų gerai, šiek tiek sumažina vafliukų sutižimą.
- „Klaipėdos duonos” apvalių vaflių dabar yra ir su kakava, su kondensuotu pienu tikrai dera.