0 0
Varškės spurgytės

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g. Varškė
1 Kiaušiniai
1 Kiaušinio trynys
3-4 valgomieji šaukštai Cukrus
1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus
120-160 g. Kviečių miltai
1 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
kepimui Aliejus
pabarstymui Cukraus pudra
1 valgomasis šaukštas Degtinė

Varškės spurgytės

Vėsiems vakarams praskaidrinti :)

  • 35 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Į dubenį sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį su tryniu, viską gerai išmaišome ar patriname (žiūrint, kokia varškė), tuomet supilame degtinę ar kitą stiprų gėrimą (man tiko ir naminė rumuniška palinka, nes daugiau nesugalvojau, kur ją panaudoti:)). Stiprus spiritinis gėrimas apsaugo tešlą nuo riebalų prisigėrimo verdant. Tai būdavo „must“/privaloma dalis tiek spurgytėse, tiek žagarėliuose, verdamuose mamos ar močiutės. Be to, tai suteikia ir papildomo aromato. Tada į tešlą beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius, ne visus iš karto, tiesiog maišome ir žiūrime, ar jau pakaks.

Aš spurgytes formuoju šaukšteliu ar dviem šaukšteliais, todėl manosios būna tokios „pasišiaušusios.“ Tuomet miltų reikia kiek mažiau, apie 120-130 g (dar ir nuo varškės konsistencijos priklauso). Ir tešlos imu maždaug šaukštelio dydžio rutuliukui. O jei norite formuoti lygesnius rutuliukus rankomis, tuomet miltų reikia maždaug visos stiklinės – apie 150-160 g.

Dedame į įkaitintą aliejų (aliejui įkaitus, kaitrą primažiname, kad išorė per greitai neapkeptų, o vidurys neliktų neiškepęs). Spurgytes verdu nedideliame puode, tuomet ir aliejaus mažiau susinaudoja, ir stebėti procesą lengviau, nes prižiūrėti reikia mažiau spurgyčių vienu metu. Iškeptas, jei turite kantrybės, galite dar padėti ant popierinio rankšluosčio minutei kitai, kad sugertų riebalus. O tuomet pabarstome cukraus pudra, ir skanaus!!

My tips

  • Iš šio kiekio tešlos išeina apie 30-35 nedidelės spurgytės.
  • Ne vieną kartą esu išbandžiusi iškepti tik dalį spurgyčių, o kitą masės dalį uždengiu plėvele ir dedu į šaldytuvą. Tuomet rytojaus dieną vėl turime šiltų spurgyčių 🙂

Is it a delight or a sin?? 🙂

next
Smidrų ir kumpio pyragas
next
Smidrų ir kumpio pyragas

Add Your Comment