0 0
Veggie curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3-4 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 nemažas Svogūnai
2-3 skiltelės Česnakas
3 nemažos Morkos
2 vnt. Salierų stiebai
1 vnt. Paprika, raudonoji
1 vnt. Cukinija
2-3 šaukštai Raudonojo kario pasta/ prieskoniai
150 ml. Daržovių sultinys
3 saujos Šparaginės pupelės, šaldytos
2 saujos Žirneliai, šaldyti
200 ml. Kokosų pienas
Patiekimui
1 puodukas Ryžiai
2 puodukai Vanduo
1 arbatinis šaukštelis Druska
pagal skonį Vynuoginiai pomidoriukai
pagal skonį Gražgarstės
pagal skonį Šviežia kalendra

Veggie curry

Kiek spalvų, skonių, aromatų vienoje lėkštėje!!

Features:
  • Gluten Free
  • Veganiška
  • 50 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Azijos tautoms tai turbūt yra be galo paprastas, kasdien gaminamas patiekalas, galbūt dažniau su mėsa – vištiena ar kiauliena. Jam reikia turėti bent jau du ingredientus, ne visai įprastus lietuviškai virtuvei: curry pastos ir kokosų pieno. Ir šį kartą – daržovinis variantas 🙂

Mums šis patiekalas tampa vis labiau pažįstamas, tuo labiau, kad čia nepaprastai daug variacijų: kokia mėsa, kokios daržovės, o galiausiai – koks karis?? „Curry“ gali būti ir prieskonis, bet gali būti ir patiekalas. Abiem atvejais, susiduriame su „red curry“, „yellow curry“ ir „green curry“. Taigi, visais atvejais, tai gali būti tiek prieskonių mišinys, tiek patiekalas. Žaliasis karis paprastai yra aštriausias, jame daug kalendros,  dominuoja aštrioji raudonoji paprika, geltonasis karis bus vidutinio aštrumo, su paprika ir ciberžole, na, o raudonasis karis yra balansas tarp aštrumo ir saldumo, taigi nuspręskite, kuris jums idealiausias 🙂 Dabar jau visai paprasta kario pastos nusipirkti bet kokios didesnės parduotuvės azijietiško maisto skyriuose.

Mano pirkta raudonoji kario pasta (gaminta Tailande) pasirodė neaštri, dėjau 3 šaukštus drąsiai. Bet išbandydami  naują pastą, dėkite po šaukštelį, ragaudami. Priklausomai nuo jūsų skonio, gali reikėti nuo šaukštelio iki kelių šaukštų kario pastos.

Visas daržoves mėgstu susipjaustyti prieš gamindama. Taigi, smulkiai supjaustome svogūno galvutę, porą skiltelių česnako, o 3 morkas, porą stiebų salierų, saldžiąją raudonąją papriką ir cukiniją supjaustome stambesniais gabalėliais. Jeigu naudosite šviežias šparagines pupeles, jas pasmulkinkite, jeigu šviežius žirnelius – išsiaižykite. Aš šparagines pupeles ir žirnelius naudojau šaldytus.

Nemažame puode (manasis – ketaus Grandfeu) pakaitiname 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus, ant lengvos ugnies apie 3 min. pakepiname svogūnus ir česnakus, po to sudedame daržoves (visas nešaldytas, cukinijas paliekame pabaigai), kokį kartą pamaišydami kepiname 3-4 min., sukrečiame 2-3 šaukštus kario pastos, pamaišome. Po poros minučių įpilame apie 150 ml. daržovių sultinio ir troškiname apie 10 minučių. Tada supilame apie 200 ml. kokosų pieno, beriame po kokias 2-3 saujas šaldytų šparaginių pupelių ir šaldytų žirnelių ir patroškiname atidengtame puode apie 10 minučių. Jeigu atrodo, kad per skysta, tiesiog padidinkime kaitrą ir patroškinkime dar keletą minučių, konsistencija pasidarys tobula 🙂 Pabaigoje įtarkuokime laimo ar citrinos žievelės ir įspauskime laimo ar citrinos sulčių. Man patinka, kaip citrusiniai vaisiai padeda viską subalansuoti (nes prieš tai sudėtos daržovės visos turi saldumo).


Dėl druskos: jeigu gaminsite su sultiniu, ypač intensyvesnio skonio, galbūt papildomai jos ir neprireiks. Bet ragaukite.

Patiekime su mėgstamais ryžiais ir žolelėmis ar pomidoriukais.

Ryžiai:

Jeigu renkuosi baltuosius („Basmati“ ar „Jasmin“), tuomet ruošiu taip:

puoduką ryžių užpilu dvigubu kiekiu vandens, įdedu šaukštelį druskos. Kai užverda, sumažinu kaitrą iki minimumo ir paverdu 8 min. Tada visą kaitrą išjungiu, uždengiu puodą rankšluostuku ir palieku išbrinkti dar kokioms 8 minutėms.

S k a n a u s 🙂

Gyvenime yra tik dvi tragedijos: pirma yra negauti to, ko trokšti, antra – tai gauti. /O. Vaildas/

previous
Kreminis vištienos ir grybų troškinukas su nokiais (gnocchi)
next
Kiaulienos išpjova, marinuota su „Coca Cola“
previous
Kreminis vištienos ir grybų troškinukas su nokiais (gnocchi)
next
Kiaulienos išpjova, marinuota su „Coca Cola“

Add Your Comment