0 0
Virti varškėtukai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 g. Varškė
1 vnt. Kiaušiniai
5 šaukštai Kviečių miltai
žiupsnis + arbatinis šaukšt. į vandenį Druska
patiekimui Grietinė

Virti varškėtukai

Tobulai greita, tobulai skanu

  • 14 min.
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kartais kai kurie receptai atrodo tokie savaime suprantami (‘obvious’), kad lyg ir nėra ten ką rašyti. Bet kai išsišneki su draugais, vaikais, vaikų draugais, tai, pasirodo, kažkaip visų mamos ar močiutės galbūt gamindavo šiek tiek kitaip. Ir gal ši versija kažkam pasirodys priimtina, nes man jie tobuli varškėtukai „visada pasiseks greita vakarienė“ 🙂 Šiek tiek įgudus ir „strategiškai pamąsčius“, galima vakarienę nuo nulio pagaminti per 15-20 minučių. Gardžią, šviežią, lengvą.

Imame pakelį varškės, beriame žiupsnį druskos, mušame vieną kiaušinį. Pamaišome šaukštu ar patriname šakute, jeigu varškė biresnė. Tuomet įsijojame 5 šaukštus miltų, viską kiek pamaišome, bet pabaigoje reikės kiek paminkyti, kad viską suspaustume į vientisą rutulį.

Jeigu norite tikrai minkštučių varškėtukų, daugiau miltų ir nedėkite. Tiesiog imkite po gabalėlį iš bendro rutulio, gerai jį pamiltuokite (aš kartais tiesiog metu į miltų indą), formuokite pailgą „dešrytę“, o tada lengvai paspauskite ant pamiltuotos pjaustymo lentutės ar kitokio paviršiaus. Paspaudę pjaustykite didesnius ar mažesnius varškėtukus, kaip jums patinka.

Kol viską gaminate (bus tikrai greitai), jau galite užkaisti puodą su vandeniu ir kokiu šaukšteliu druskos. Varškėtukus dedame į verdantį vandenį ir verdame kokias 3 minutes (jie iškils ir iškilę dar šiek tiek pavirs). Patiekime su grietinės, grietinės ir sviesto ar kitokiu patinkančiu padažu. Tobulai greita, tobulai skanu 🙂

My tips:

  • Normaliai išalkusiam žmogui tai yra porcija vakarienei (nemaža). O kaip jau jūs valgot, priklauso nuo jūsų: gal dviese pasidalinsit, jeigu jau labai ‘dietinatės’.
  • Galima berti šiek tiek daugiau miltų, varškėtukai bus kiek tvirtesni ir jų bus daugiau.
  • Visada galima kažkaip „paturbinti“, tarkim įberti aguonų ar chia sėklų. Improvizuokime 🙂
previous
Greitai pamarinuoti agurkėliai
next
Džiovintų mangų ir apelsinų sulčių smoothie (glotnutis)
previous
Greitai pamarinuoti agurkėliai
next
Džiovintų mangų ir apelsinų sulčių smoothie (glotnutis)

Add Your Comment