0 0
Virtinukai su bulvių įdaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g. Kviečių miltai
200 ml. Vanduo
1,5 šaukštų (į tešlą, bulves ir į vandenį virimui) Druska
8, vidutinio dydžio Bulvės
0,5 galvutės Svogūnai
padažui Grietinė
spirgučiams, padažui Kiaulienos šoninė

Virtinukai su bulvių įdaru

Dream food - bulvių virtinukai :)

  • 47 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

 

Tai yra legendiniai mano mamos virtinukai 🙂 🙂 Ji juos mums (mano sesei ir man) virdavo netgi pusryčiams, ir net ne savaitgaliais, o prieš einant į mokyklą mes gaudavom karšto maisto!!

Daugybę metų net nebandydavau jų pakartot, nes tiesiog atrodė, kad neįmanoma… arba nereikia…arba galiu nusipirkt kur nors…

Rezultatai tokie: nusipirkti neįmanoma. O reikia, nes karantinas ir pas mamą neleidžia nuvažiuoti 🙁

Pirmiausiai bulvių įdarui užkaičiame bulves. Verdame įprastai (4-5 valgytojams ėmiau kokias 8 vidutinio dydžio bulves), jokiu būdu nepamirštame druskos ir bent jau pusės galvutės svogūno.

Su mamytės/močiutės patarimais, darome taip: vienam žmogui, kaip ji sako, imu saujelę miltų. Tai va ir dauginkime 🙂 Kad būtų paprasčiau, tešlos proporcijas susvėriau 4-5 valgytojams: 300 g. miltų sumaišome su apytikriai 200 ml. vandens ir žiupsniu druskos. Maišome po truputį, kol galiausiai gauname masę, kurią galime minkyti. Paminkome iki vientisumo. Dėl miltų, niekada negaliu patarti: imu, kokius turiu, o tada žiūriu, kad būtų norima konsistencija. Geriau paprastesni, „ekstra” čia gali nepasiteisinti arba reikės kitokių proporcijų.

Kol minkome tešlą, turbūt išvirs bulvės. Jas sugrūdame iki vientisos konsistencijos. Tiks pats paprasčiausias bulvių grūdiklis 🙂 Šiek tiek palaukime iki formuojant įdaro rutuliukus, nes karštos bulvės yra tokios karštos, kad gali sukelti nudegimus!! Žodžiu, neskubam, bet ir nelaukiam iki begalybės, nes įdaro rutuliukai geriausiai formuojasi, kol bulvės yra šiltos.

O tuomet linksmoji dalis: kočiojame tešlą iki kiek įmanoma ploniau (supraskit, čia virtiniai, ne itališki ravioliai, taigi priklauso nuo jūsų, kaip iškočiosit ir kiek po to virsit). Tuomet turime turėti kokią nors norimo dydžio stiklinę, kuria išspausime virtinukus. Ir taip dėliojame ant tešlos bulvių rutuliukus, spaudžiame, nuimame likučius, vėl pakočiojame, spaudžiame, kol kažkas pasibaigs: arba tešla, arba bulvių įdaro rutuliukai.  „Neužraityti” virtinukai man išvis ne virtinukai, tai sugaištu kiek laiko, kol juos užraitau. Jei kas nežinote technologijos, kreipkitės, paaiškinsiu 🙂 🙂

Iš šio kiekio miltų ir bulvių apytikriai galėtų būti 30-32 virtinukai. Verdame nemažame kiekyje pasūdyto vandens, 3-5 min., priklausomai nuo to, kokio plonumo ir minkštumo tešla.

Padažui: čia skoniai gali išsiskirti: patiekite tik su grietine vegetarams, bet aš asmeniškai vegetarišką versiją sugadinu, nes virtinukai su bulvėmis man turi būti ir su spirgučių padažu (šiuo atveju šaltai rūkytos šoninės su grietine) .

Jeigu valgysite dviese, likusį kiekį dedame į šaldytuvą arba šaldiklį, priklausomai nuo to, kada norėsite valgyti 🙂 Abiem atvejais, dedame į maišelį ir tik tada talpiname į šaldiklį ar šaldytuvą.

 

My tips

  • Be abejo, į įdarą galima pridėti mėgstamų žolelių: mairūnų, petražolių ir pan.
  • Įdarui paskaninti tiks žolelės, bet ne sviestas, aliejus, grietinėlė ar pan., nes jie tik suskystintų įdarą.

 

Home sweet home.

previous
Makaronai su kreminiu fetos sūriu ir pomidorais
next
Kiaulienos išpjova su daržovėmis ir vynuogėmis
previous
Makaronai su kreminiu fetos sūriu ir pomidorais
next
Kiaulienos išpjova su daržovėmis ir vynuogėmis

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here