Ingredients
-
1 vnt. Vištienos krūtinėlė
-
marinavimui, pašlakstymui Aliejus
-
1 arbatinis šaukštelis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
5-6 vnt. Saulėje džiovinti pomidorai
-
apie 50 g. Čederio sūris
-
4 juostelės Šoninė, šaltai rūkyta
-
keletas, pagal skonį Bulvės
-
keletas, pagal skonį Morkos
-
šakelė, šviežio Rozmarinas
-
žiupsnis, pagal skonį Kmynai
-
keletas šakelių Čiobrelis, šviežias
-
keletas, pagal skonį Pomidoriukai
Directions
Kartais artėjančioms šventėms prisigalvoji visokių mandriausių patiekalų, bet dažnai užtenka kažką pakeisti įprastuose, ir jie taps šiek tiek kitokie. Tai čia, sakyčiau, paprasta vištienos file (mano visada būna ūkininko, tai ji dažniausiai būna didesnė nei parduotuvinė ir kepa ilgiau), bet pažiūrėkim į ją ‘prabangiau’ 🙂 Pamarinuokime su mėgstamomis žolelėmis, pipirais, druska ir aliejumi bent jau per naktį. Tuomet file įpjauname per vidurį, kiek galime daugiau, ir dedame pasiruošto įdaro. Žodžiu, iš vienos krūtinėlės file galime kepti du kepsniukus, o jeigu file nemaži gabalai, galime juos išdalinti mažesniais arba pjaustyti, kam kiek norisi jau iškepus.
Įdarui supjaustome 5-6 saulėje džiovintus ir aliejuje pabuvusius pomidorus, sumaišome juos su kokiu 50 gramų čederio sūrio. Jeigu masė atrodo labai sausa, įpilkite kokį šaukštelį aliejaus nuo pomidorų.
Sūrio ir pomidorų įdarą krauname į įpjautą krūtinėlės file, užlenkiame, šiek tiek apspaudžiame kraštus, kad sūris labai neišbėgtų kepdamas. O tada apvyniojame file pora juostelių šaltai rūkytos šoninės ar kokio skanaus plonai pjaustyto kumpio. Naminio kumpio čia nenaudoju, nes tiesiog nemoku jo taip plonai supjaustyti 🙂 Jeigu norime ‘vienos skardos’ patiekalo, šalia beriame nedideles pusiau perpjautas bulvytes, prieš tai paskanintas žolelėmis, kmynais, šiek tiek druskos ir alyvuogių aliejaus, taip pat mažas morkytes (arba šiaudeliais supjaustytas morkas). Dedame šakelę šviežio rozmarino, keletą šakelių čiobrelių. Nuo jų tikrai pakvips ne tiks kepsniukai, bet ir namai 🙂
200 laipsnių orkaitėje kepame pusvalandį, po to sudedame pomidoriukus, juos papurškiame aliejumi, padruskiname ir viską kepame dar 15 minučių. Patiekiame pagal norą ir turimų kepsniukų dydį: gal po visą kepsniuką, gal pjaustome, o gal dedame kepimo indą ant stalo, ir kiekvienas atsipjauna ir įsideda, kiek ko nori.
My tips
- ‘Parduotuvinė’ vištiena turbūt iškeps greičiau nei nemaži file gabalai iš ūkininko, bet bulvėms vis tiek reikės bent jau pusvalandžio.
- Orkaitėje galite kepti tik vištieną, o garnyrui patiekti mėgstamų šviežių salotų, karštų bolivinės balandos salotų ar bet ko kito, kas jums atrodo skanu.
The best things in life are free. The second best are very, very expensive. /Coco Chanel/