0 0
Vištienos krūtinėlė, kepta sūrio padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700-800 g. Vištienos krūtinėlė
3 šaukštai (marinatui ir kepimui) Aliejus
2+2 skiltelės Česnakas
1+1 arbatiniai šaukšteliai Raudonėlis
1 arbatinis šaukštelis Rudasis cukrus
1 šaukštas Obuolių actas
1 šaukštas Grūdėtosios garstyčios
1 šaukštas Sojos padažas
1 arbatinis šaukštelis Druska
0,5 arbatinio šaukštelio Pipirai
7-8 vnt. Saulėje džiovinti pomidorai
200 ml. Sultinys
100 ml. Grietinėlė
50-60 g. Fermentinis sūris
4 vnt. Bulvės

Vištienos krūtinėlė, kepta sūrio padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Patiekalas, kurio aromatas primins vasarą, keliones, nuotykius :)

  • 1 val.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Šiame patiekale švelnų vištienos krūtinėlės skonį pagyvina padažas su saulėje džiovintais pomidorais, kuriame orkaitėje ir kepame mėsą.

Pirmiausia prieš keletą valandų ar iš vakaro nemažais gabalais supjaustytą krūtinėlę pamarinuoju tokiame marinate: alyvuogių aliejus, druska, pipirai, obuolių actas, rudasis cukrus, grūdėtosios garstyčios, šiek tiek sojos padažo ir raudonėlių. Žinoma, marinuoti galite savo mėgstamu būdu.

Atėjus laikui gaminti, pirmiausia įkaitintoje keptuvėje po 4-5 minutes apkepame vištieną iš abiejų pusių. Jeigu turite keptuvę, kurią galėsite šauti į orkaitę, galite joje viską ir gaminti. Aš kepu ant kokio šaukšto aliejaus, kuriame mirko saulėje džiovinti pomidorai – virtuvė iš karto gardžiai kvepia – gal Italija, gal Graikija, gal tiesiog vasara…

Apkepę išimame ir ruošiame padažą, kuriame viską baigsime kepti orkaitėje.

Aliejaus šlakelyje pakepame porą supjaustytų česnako skiltelių ir žiupsnį raudonėlių ar kitų žolelių, tuomet dedame supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, pilame apie stiklinę sultinio, apie 100 ml. grietinėlės (gali būti ir skirta kavai), viską maišome ir po poros minučių sudedame apie 50 g. tarkuoto sūrio. Su fermentiniu sūriu skonis bus švelnesnis, bet galite rinktis čedarį, „Džiugą“ ar parmezaną, intensyvesniam skoniui. Kas mėgsta šiek tiek aštrumo, galite įberti pasmulkintą čili pipiriuką (aš dėjau vieną džiovintą).

Jeigu kepsime toje keptuvėje, į padažą sudedame vištieną ir šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Šį kartą aš rinkausi kartu kepti ir bulves, tai jas perpjoviau į keturias dalis ir sudėjau kartu prie mėsos. Kepiau Grand Feu puode, bet puikiai tiks bet koks kepimo indas. Tik nesirinkite per didelio: reikia, kad padažas kažkiek apsemtų mėsą. Šiaip mėsa turėtų iškepti apie 30-35 minutes, bet kartu su bulvėmis kepiau apie 40 minučių.

Na, o tada dedamės, kas kiek ko nori, ir skanaujame. Patiekalo skonis sodrus, tai išsikepę vien mėsą galite patiekti ją su spagečiais ar kitokiais makaronais, bolivine balanda, ryžiais ar tiesiog salotomis.

previous
Orkaitėje keptos daržovės su varškės sūriu
next
Mielinės bandelės su slyvų ir bananų uogiene
previous
Orkaitėje keptos daržovės su varškės sūriu
next
Mielinės bandelės su slyvų ir bananų uogiene

Add Your Comment