Ingredients
-
1 nedidelė Vištienos krūtinėlė
-
2 Svogūnai
-
50 g. Fermentinis sūris
-
1 šaukštas (nebūtinai) Majonezas
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
pagal skonį Pipirai
-
žiupsnis Kmynai
-
žiupsnis Raudonėlis
-
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
Directions
Toks labai labai senas receptas, bet kažkada prisiminiau, pagaminau, patiko 🙂
Jeigu vištienos krūtinėlės filė nedidelė, padalinkite ją bent jau į 4 dalis. Man patinka nedideli kepsniukai, tai dalinu ir dar mažesniais. Be to, jeigu ūkininko atvežta naminė vištiena, tai jos turbūt pakaks ir pusės dviems valgytojams. Mėsą dedame į plastikinį maišelį arba maistinę plėvelę ir šiek tiek pamušame mėsos plaktuku. Malame druskos, juodųjų pipirų, beriame kmynų, raudonėlio (arba kitų patinkančių žolelių), šiek tiek pašlakstome alyvuogių aliejumi ir paliekame kelioms minutėms arba nors ir parai (labai patogu šitaip pasiruošti mėsą, kai turime laiko, tada galėsime greitai pasigaminti, kai reikės skubėti ar būsime išalkę).
Porą nemažų svogūnų supjaustome griežinėliais, kepimo indą šiek tiek patepame aliejumi. Įkepimo indą dedame po svogūno griežinėlį ar du, ant jų – vištieną, galime užtepti šiek tiek majonezo, o tuomet pabarstome tarkuoto fermentinio sūrio. Kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Šį kartą valgėme su raugintais agurkais, bet tiks bet kokios šviežios ar keptos daržovės. Tame pačiame kepimo inde galite pasikepti bulvių skiltelių (supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais, kmynais, prieskoniais, sumaišykite su šauktu alyvuogių aliejaus) arba mažų pomidoriukų. Pomidoriukus taip pat pašlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais, tik juos suberkite kepti likus maždaug 15 minučių iki pabaigos.
My tip
Patiekti tiks ir su šviežių kopūstų bei agurkų salotomis su majonezo ir grietinės užpilu. Surasite čia
Šviežių kopūstų ir agurkų salotos su grietinės ir majonezo užpilu
Good food ends with good talk.