0 0
Vištienos šlaunelių kepsneliai su apelsininiais pipirais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 vnt. Viščiukų šlaunelių mėsa
1 arbatinis šaukštelis Druska
1 arbatinis šaukštelis Apelsininiai pipirai
Garnyras
2, pjaustyti skiltelėmis Obuoliai
keletas Pomidoriukai
2 arbatiniai šaukšteliai Balzamiko actas, kreminis
Padažui
1 šaukštas Medus
2 šaukštai Baltojo vyno actas
1 šaukštas Grūdėtosios garstyčios
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnis Druska

Vištienos šlaunelių kepsneliai su apelsininiais pipirais

Life is too short to be boring: kodėl gi ne vištiena su apelsininiais pipirais?

  • 45 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Be galo skanu ir greita 🙂 Jau senokai kepu tokius kepsnelius karšto oro gruzdintuvėje, bet kažkaip vis galvojau, kad čia taip viskas savaime suprantama, kad net nėra apie ką rašyti. Bet su kažkuo „išeina iš kalbos”, vėl su kažkuo, ir dauguma nustebę, kad taip greitai ir skaniai..

Tai labai greitai ir paprastai surašau, o jūs galbūt pamėginsite mano marinavimą, prisidėdami ko nors savo nuožiūra 🙂

Pagal valgytojų skaičių imame tiek vištienos šlaunelių mėsos gabaliukų (kur būna be kaulų), kiek yra valgytojų (o mes žinome, kiek maždaug jie valgo 🙂 ). Paprastai – 2 gabalėliai vienam žmogui. Renkuosi ūkininko pristatomą vištieną, o jei ne – sveriamą be antibiotikų užaugintą, nes tada gali pasirinkti tiek gabalėlių, kiek nori („Rimi” dažniausiai būna, bet turbūt ir kitur..)

Sumarinuoju su druska ir apelsininiais pipirais (nepagailime). Anksčiau panašaus mišinio ieškodavau „Promo”, „Assorti”, būdavo malūnėliuose ir nelabai pigu, tai labai džiaugiuosi, kad atsirado visur paprastuose maišeliuose ir tikrai nebrangiai.

Šį kartą dar bėriau iš Abu Dhabio parsivežtų „Sumak” prieskonių (lietuviškai žagrenis): ir dėl sodrios spalvos, ir dėl vaisiško skonio. Galite savo mėgstamų žolelių įberti, na, bet česnakas čia jau nelabai tiks.

Pamarinuoti užtenka 20-30 min., bet galite laikyti ir parą, jei norite viską turėti susiruošę. Tik prieš kepant bet kokią mėsą reikia bent 20-30 min. palaikyti kambario temperatūroje.

Kepu 180 laipsnių karšto oro gruzdintuvėje 10 min., po to apverčiu, sudedu skiltelėmis supjaustytus obuolius ir pomidoriukus, apšlakstytus kreminiu balzamiku, ir pakepu dar 6 min. 185 laipsnių gruzdintuvėje. Karšto oro gruzdintuvėje viskas puikiai apskrunda be jokio papildomo aliejaus (juolab kad šlaunelių mėsa pati riebesnė), bet kepsneliai būna sultingi.

Obuolių man norisi, nes jie puikiai dera su tais apelsininiais pipirais, bet papildomai daržovės nepamaišys. Aš jas pašlaksčiau klasikiniu prancūzišku padažu: medus, baltojo vyno actas, grūdėtosios garstyčios, alyvuogių aliejus ir žiupsnis druskos. Bet, jeigu norisi, tiks ir koks nors jogurtinis padažas su žolelėmis.

Skanaus!!

My tip:
Nežinau, kaip jums, bet man su šlaunelių mėsa yra pasitaikę nelabai malonių istorijų: esu grąžinusi į prekybos centrą, tai pasisekė įrodyti, kad ne mano kaltė, jog pašvinkusi, bet čia kai pirkau pakuotę. Tai patarimas būtų, jeigu pakuotėje, sunaudoti kaip galima greičiau. Arba pirkti sveriamą ar ūkininko užaugintą.

Life is too short to be boring.

previous
Bulvių, morkų ir cukinijų kepsneliai/blyneliai
next
Su vynuogėmis keptas kamamberas (camambert)
previous
Bulvių, morkų ir cukinijų kepsneliai/blyneliai
next
Su vynuogėmis keptas kamamberas (camambert)

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here