Ingredients
-
1 l. Vanduo
-
1 šaukštas Druska
-
1 vnt. Salierų stiebai
-
keletas storesnių stiebelių Petražolės
-
keletas Kvepiančiųjų pipirų žirneliai
-
keletas Juodųjų pipirų žirneliai
-
1 vnt. Vištienos šlaunelė
-
400 g. Meksikietiškas daržovių rinkinys, šaldytas
-
2-3 vnt., nebūtinai Bulvės
-
patiekimui Žalumynai
Directions
Kada šalta, tamsu, lyja, nebesinori šaltibarščių, netgi vasarą. Taigi, esant tokioms lietuviškoms vasaroms, labai „sueina” šildanti sriubytė su meksikietiškais atgarsiais. Kai kas čia labai virta nuo pradžių, kai kas šaldyta 😉 Jūs galite apkeisti ir daryti atvirkščiai. O jeigu viskas šviežiai, dar tobuliau 🙂
Daugumos sriubų pagrindas man yra vištienos sultinys. Taigi, į maždaug litrą verdančio vandens su šaukštu druskos, saliero stiebu, keletu kotelių petražolių ir keliais žirneliais pipirų, dedu teriyaki marinate pabuvusią naminės vištos šlaunelę. Paverdu 30 min., tuomet išgriebiu salierą, petražolių stiebelius, pipirus.
Suberiu pakelį šaldytų meksikietiškų daržovių mikso.
Galite virti su savo šviežiomis daržovėmis, be abejo. Juodosios pupelės priduos sotumo, šparaginės – spalvos, paprikos – aromato, kukurūzai – saldumo. Jei norisi lietuviško prieskonio, įpjaustykite porą-trejetą bulvyčių. Šildančiam aštrumui šį kartą naudojau ne meksikietišką prieskonį, o pusę šaukštelio žaliojo kario pastos (dėkite ragaudami, nes jos būna įvairaus aštrumo, priklausomai ne tik nuo spalvos, bet ir nuo gamintojo).
Viską subėrus, paverdame dar 10-15 min. Ir viskas, tobula šildanti sriuba pagaminta. Gausiai pabarstome žalumynais (svogūnų laiškai, kalendra ar petražolės) ir skanaujame.
My tip
- Vištienos gabaliuką šį kartą išėmiau, bet, jei norite, galite mėsą nuimti nuo kaulų, pasmulkinti ir palikti sriuboje.