• Home
  • Sriubos
  • Vištienos sriuba su meksikietiškomis daržovėmis
0 0
Vištienos sriuba su meksikietiškomis daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 l. Vanduo
1 šaukštas Druska
1 vnt. Salierų stiebai
keletas storesnių stiebelių Petražolės
keletas Kvepiančiųjų pipirų žirneliai
keletas Juodųjų pipirų žirneliai
1 vnt. Vištienos šlaunelė
400 g. Meksikietiškas daržovių rinkinys, šaldytas
2-3 vnt., nebūtinai Bulvės
patiekimui Žalumynai

Vištienos sriuba su meksikietiškomis daržovėmis

Kai oras toks, kad nesinori šaltibarščių ;)

  • 45 min.
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kada šalta, tamsu, lyja, nebesinori šaltibarščių, netgi vasarą. Taigi, esant tokioms lietuviškoms vasaroms, labai „sueina“ šildanti sriubytė su meksikietiškais atgarsiais. Kai kas čia labai virta nuo pradžių, kai kas šaldyta 😉 Jūs galite apkeisti ir daryti atvirkščiai. O jeigu viskas šviežiai, dar tobuliau 🙂

Daugumos sriubų pagrindas man yra vištienos sultinys. Taigi, į maždaug litrą verdančio vandens su šaukštu druskos, saliero stiebu, keletu kotelių petražolių ir keliais žirneliais pipirų, dedu teriyaki marinate pabuvusią naminės vištos šlaunelę. Paverdu 30 min., tuomet išgriebiu salierą, petražolių stiebelius, pipirus.

Suberiu pakelį šaldytų meksikietiškų daržovių mikso.

Galite virti su savo šviežiomis daržovėmis, be abejo. Juodosios pupelės priduos sotumo, šparaginės – spalvos, paprikos – aromato, kukurūzai – saldumo. Jei norisi lietuviško prieskonio, įpjaustykite porą-trejetą bulvyčių. Šildančiam aštrumui šį kartą naudojau ne meksikietišką prieskonį, o pusę šaukštelio žaliojo kario pastos (dėkite ragaudami, nes jos būna įvairaus aštrumo, priklausomai ne tik nuo spalvos, bet ir nuo gamintojo).

Viską subėrus, paverdame dar 10-15 min. Ir viskas, tobula šildanti sriuba pagaminta. Gausiai pabarstome žalumynais (svogūnų laiškai, kalendra ar petražolės) ir skanaujame.

My tip

  • Vištienos gabaliuką šį kartą išėmiau, bet, jei norite, galite mėsą nuimti nuo kaulų, pasmulkinti ir palikti sriuboje.
previous
Vienas kąsnis silkės su kiaušiniais ruginiame krepšelyje
next
Lengvas, bet sotus grikių ir pievagrybių troškinukas
previous
Vienas kąsnis silkės su kiaušiniais ruginiame krepšelyje
next
Lengvas, bet sotus grikių ir pievagrybių troškinukas

Add Your Comment