Ingredients
-
Tešlai
-
100 g. Švieži špinatai
-
150 ml. Vanduo
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
100 ml. Sojos grietinėlė
-
6-8 šaukštai Kviečių miltai
-
žiupsnis Druska
-
Įdarui
-
0,5 vnt. Porai
-
keletas žiedynų Brokoliai
-
1 vnt. Morkos
-
0,3-0,2 vnt. Cukinija
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Kmynai
-
0,5 arbatinio šaukštelio Itališkos žolelės
-
Padažui
-
50 g. Sviestas
-
50 ml. Sojos grietinėlė
-
žiupsnis Druska
Directions
Spalvingas ir linksmas patiekalas, o su įdaru, kaip visada su lietiniais, galite improvizuoti.
Lietinių tešlą galite gaminti, kaip esate įpratę, tik pridėkite sutrintų špinatų. Galbūt tuomet skysčio (pieno ar vandens pilkite mažiau). Aš visą tešlą gaminau kokteilinėje 🙂 Maždaug 6 blynams supyliau 100 g. šviežių nuplautų špinatų lapelių su šiek tiek vandens ir suplakiau iki vientisumo, o po to ten pat įmušiau 2 kiaušinius, supyliau apie 100 ml. augalinės grietinėlės (galite rinktis paprastą neriebią arba pieną), apie 150 ml. vandens ir kokius 6 kupinus šaukštus miltų bei žiupsnį druskos, viską suplakiau. Tada reiktų leisti tešlai pastovėti, pabrinkti – kokį 15-20 min., ir pažiūrėti, ar tešla nepasidarė per tiršta. Jei taip, praskieskite. Miltai būna skirtingi, skirtinga ir tešla.
Kol lietinių tešla ilsisi, pasiruošiame įdarą. Kelis brokolių žiedynus nupilu karštu vandeniu ir supjaustau gana smulkiais gabalėliais, porus supjaustau pusžiedžiais, cukiniją – kubeliais, o morką sutarkuoju. Į keptuvę su pakaitintu alyvuogių aliejumi beriu porus, porą minučių pakepinu, kol suminkštėja, paskui – brokolius ir morkas, o po kokių 5 minučių – cukinijas. Viską maišydami pakepame, padruskiname, beriame mėgstamų prieskonių (šį kartą buvo kmynai ir itališkų žolelių mišinys).
Lietinius kepame vidutinio dydžio keptuvėje, pildami tešlą tiesiai iš kokteilinės ar samteliu. Vegetarams keptuvę silikoniniu šepetėliu patepu aliejumi, ne vegetarams – močiutės ir mamos išmokyta – gabalėliu lašinuku.
Karštą įdarą dedame į šiltus blynelius, sulankstome. Aš papildomai nebeapkepiau, man taip skaniau, sveikiau, žaliau.
Padažui tiesiog ištirpinau šiek tiek sviesto su grietinėle ir trupučiu druskos. Grietinėlę rinkausi tą pačią augalinę „Alpro cooking”, ji neriebi, bet tirštoka. Galime šviežiai užmalti pipirų.
My tips:
- Ne vegetarams į įdarą labai tiks įpjaustyti šiek tiek karšto rūkymo kumpelio ar virtos vištienos gabalėlių. Tiks ir šiek tiek sūrio.
- Įdaras gali būti ne tik su daržovėmis, mėsa ar sūriu, bet ir saldus, pvz., su rikotos sūriu ir uogomis.
- Jeigu lietinių išsikepėte daugiau, kitą dieną, be abejo, reikės apkepti. Visas žalumas nedingsta, tik gal nebe toks skaistus 🙂