0 0
Silkė su moliūgais ir šviežiomis slyvomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vnt. Svogūnai
2 vidutinės Morkos
apie 200 g. Moliūgas
2-3 šaukštai, supjaustytų Saulėje džiovinti pomidorai
4-5 vnt. Slyvos
1 arbatinis šaukštelis Toskanos prieskoniai
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
2 šaukštai, kepimui Alyvuogių aliejus
1 arbatinis šaukštelis, kepimui Ghee sviestas
150 g. Silkė

Silkė su moliūgais ir šviežiomis slyvomis

Rudeniškai spalvinga ir gardu :)

  • 25 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Gardi šiek tiek saldžiarūgštė mišrainė, ypač tiksianti rudenį, kai sodai ir daržai subrandina moliūgus, morkas ir kitas daržoves.

Visos proporcijos – pagal skonį, norą, galimybes, šaldytuvo ar sandėliuko turinį, taigi drąsiai improvizuokite 🙂
Svogūną supjaustome pusžiedžiais (galima jį pakeisti poru, tuomet pjaustykite iki pat žaliosios dalies, nes ji suteikia patiekalui dar daugiau spalvų), morką – griežinėliais, moliūgą (be minkštosios dalies ir sėklų) – kubeliais.

Keptuvę pakaitiname su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir ghee sviesto, beriame svogūnus, jiems tapus skaidriais – morkas, po kokių 3 minučių – moliūgą. Mano moliūgas buvo labai šviežias, minkštas, tai toliau viską maišydama kepinau tik dar kokias 3-4 minutes, užbarsčiau Toskanos prieskonių iš „Kotanyl”, jūros druskos.Pabaigoje įmaišiau porą šaukštų juostelėmis pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų su trupučiu aliejaus nuo jų ir sudėjau 5 į keturias dalis supjaustytas šviežias mėlynąsias slyvas.

Kadangi norėjosi saldžiarūgštumo, dar pašlaksčiau kreminiu balzaminiu actu. Gali būti klasikinis, man labai patinka kreminis su mandarinais.

Šiek tiek pakaitiname pamaišydami, ir prašom – skonis ir spalvos ant jūsų stalo. Mėgstamą silkę galite įmaišyti kartu, tuomet leiskite daržovėms šiek tiek atvėsti. Aš patiekiau nemaišydama, su paskrudinta grikių duonele.

S k a n a u s ! ! !

My tip

  • Man patinka tokių daržovių pasigaminti daugiau. Nesumaišius jų su silke, daugiau galimybių improvizuoti: puikiai tinka kaip garnyras prie kitų patiekalų arba kaip lengva vakarienė.

The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot. /Michael Altshuler/

previous
Troškinukas su mangoldais
next
Moliūgų sriuba su riešutų sviestu ir kokosų pienu
previous
Troškinukas su mangoldais
next
Moliūgų sriuba su riešutų sviestu ir kokosų pienu

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here