Ingredients
-
1 vnt. Svogūnai
-
2 vidutinės Morkos
-
apie 200 g. Moliūgas
-
2-3 šaukštai, supjaustytų Saulėje džiovinti pomidorai
-
4-5 vnt. Slyvos
-
1 arbatinis šaukštelis Toskanos prieskoniai
-
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
-
2 šaukštai, kepimui Alyvuogių aliejus
-
1 arbatinis šaukštelis, kepimui Ghee sviestas
-
150 g. Silkė
Directions
Gardi šiek tiek saldžiarūgštė mišrainė, ypač tiksianti rudenį, kai sodai ir daržai subrandina moliūgus, morkas ir kitas daržoves.
Visos proporcijos – pagal skonį, norą, galimybes, šaldytuvo ar sandėliuko turinį, taigi drąsiai improvizuokite 🙂
Svogūną supjaustome pusžiedžiais (galima jį pakeisti poru, tuomet pjaustykite iki pat žaliosios dalies, nes ji suteikia patiekalui dar daugiau spalvų), morką – griežinėliais, moliūgą (be minkštosios dalies ir sėklų) – kubeliais.
Keptuvę pakaitiname su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir ghee sviesto, beriame svogūnus, jiems tapus skaidriais – morkas, po kokių 3 minučių – moliūgą. Mano moliūgas buvo labai šviežias, minkštas, tai toliau viską maišydama kepinau tik dar kokias 3-4 minutes, užbarsčiau Toskanos prieskonių iš „Kotanyl”, jūros druskos.Pabaigoje įmaišiau porą šaukštų juostelėmis pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų su trupučiu aliejaus nuo jų ir sudėjau 5 į keturias dalis supjaustytas šviežias mėlynąsias slyvas.
Kadangi norėjosi saldžiarūgštumo, dar pašlaksčiau kreminiu balzaminiu actu. Gali būti klasikinis, man labai patinka kreminis su mandarinais.
Šiek tiek pakaitiname pamaišydami, ir prašom – skonis ir spalvos ant jūsų stalo. Mėgstamą silkę galite įmaišyti kartu, tuomet leiskite daržovėms šiek tiek atvėsti. Aš patiekiau nemaišydama, su paskrudinta grikių duonele.
S k a n a u s ! ! !
My tip
- Man patinka tokių daržovių pasigaminti daugiau. Nesumaišius jų su silke, daugiau galimybių improvizuoti: puikiai tinka kaip garnyras prie kitų patiekalų arba kaip lengva vakarienė.
The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot. /Michael Altshuler/