0 0
Troškinukas su mangoldais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
kepimui, 2-3 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnai
2-3 skiltelės Česnakas
1 vidutinė Paprika, raudonoji
300 g. Mangoldai
10-12 vnt. Pomidoriukai
1 arbatinis šaukštelis Druska
0.5 arbatinio šaukštelio Pipirai
nebūtinai (pagal skonį) Čili pipirai

Troškinukas su mangoldais

Spalvingas aromatingas garnyras arba pagrindinis patiekalas

  • 25 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Mangoldai (angl. chard) – tai lyg burokėlių ir špinatų giminaičiai, bet spalvingumu ir grožiu pralenkiantys ir vienus, ir kitus. Plius, turintys nepaprastai daug maistingų medžiagų ir puikiai augantys ir Lietuvos klimate.

Šis labai paprastai pagaminamas troškinukas tiks ir vegetarams, kaip pagrindinis patiekalas, ir užkandžiui, nes jį galima puikiai dėti ant kokios nors skanios ciabatos riekelės, bet taip pat gali pakeisti labiau įprastą garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Mangoldus reikėtų nuplauti iš anksto ir palikti nusivarvėti arba nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Nulupame nemažą svogūno galvutę, supjaustome plonais griežinėliais ir dedame apkepti į keptuvę su kokiais 3 šaukštais pakaitinto alyvuogių aliejaus. Pamaišome, kad keptų tolygiai, o po poros minučių suberiame supjaustytas česnako skilteles ir gana stambiai supjaustytą papriką. Ant vidutinės kaitros pakepę dar porą trejetą minučių, beriame supjaustytus mangoldų lapus ir kokį 10 slyvinių ar vynuoginių pomidoriukų. Beriame žiupsnį druskos, užmalame šiek tiek juodųjų pipirų. Jei norisi aštriau, dėkite čili pipiriuką ar ko nors panašaus.

Keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname kokias 5 minutes. Lapai sukris, panašiai, kaip špinatai, bet jų koteliai išlieka spalvingi. Kai kurie pomidoriukai susprogs, o kai kurie liks sveiki. Tai ir puiku, nudengę dangtį, dar pamaišykime, o sveiki pomidoriukai ir paprika nuspalvins troškinuką. Patiekiant galima pasiūlyti citrinos riekelę ar užsibarstyti kietojo sūrio.

Tai nerealiai skanus garnyras prie vištienos. Ne visai plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę pamarinavau sweet chili padaže apie pusvalandį, kepiau karšto oro gruzdintuvėje 180 laipsnių temperatūroje 5 min. vieną pusę, po 10 min. kitą. Patiekti galima su tuo pačiu sweet chili padažu ir, žinoma, mangoldų troškinuku.

Aš ant vištienos pyliau savo pagaminto saldžiarūgščiai aštroko agrastų padažo ( http://www.pagamini.lt/recipe/astrokas-saldziarugstis-agrastu-padazas/ )

 

Mangoldai – tai mažai kaloringi žalumynai, nepaprastai turtingi gyvybiškai reikalingais mineralais ir vitaminais: A, C ir B grupės, juose apstu ir tokio reto vitamino K. Jie kupini magnio, mangano, kalio, geležies, vario, kalcio, baltymų ir maistinių skaidulų. 

previous
Mangoldų suktinukai su vištiena ir kinva kruopytėmis
next
Silkė su moliūgais ir šviežiomis slyvomis
previous
Mangoldų suktinukai su vištiena ir kinva kruopytėmis
next
Silkė su moliūgais ir šviežiomis slyvomis

Add Your Comment