• Home
  • Sriubos
  • Vištienos sriuba su žirneliais ir avinžirniais
0 0
Vištienos sriuba su žirneliais ir avinžirniais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 l. Vištienos sultinys
1 šaukštas Ghee sviestas
1 vnt., nemažas Svogūnai
1 vnt. Morkos
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
sauja Žirneliai, šaldyti
1 skardinė Avinžirniai

Vištienos sriuba su žirneliais ir avinžirniais

Greitai, aromatingai ir taaaiiip skaniai :)

  • 25 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Smagu derinti, kombinuoti įvairias lietuviškas pupeles ir pupas su kokiomis nors japoniškomis pupuolėmis, o šiuo atveju buvo žirniai: šaldyti žalieji žirneliai su konservuotais avinžirniais. Greitai, aromatingai ir skaniai!!

Sriubos pagrindas buvo vištienos sultinys, likęs verdant naminę vištos krūtinėlę. Taigi, skonio jame – begalė. Neturite gero sultinio patys – yra puikių sultinių paruoštukų, kad ir iš kubelių, tikrai prisirinksite pagal save: kam ekologiško, kam su žolelėmis, kam dar kokio nors. Bet jeigu turite geros vištos, siūlau dalį jos (kokią vieną šlaunelę) investuoti į gerą sultinuką 🙂

O toliau viskas paprasta ir greita. Vieną morką sutarkuojame, nemažą svogūną smulkiai supjaustome ir viską kartu kokias 5 minutes pakepiname ant ghee sviesto (žinoma, galima ir ant alyvuogių aliejaus). Kubeliais supjaustome pusę raudonosios paprikos ir trumpam beriame į tą pačią keptuvę. Dar po poros minučių viską sudedame į verdantį sultinį. Ten pat beriame kokią saują šaldytų žirnelių (aš turiu iš mamos daržo, nors išsigliaudyti reikėjo pačiai 🙂 ).

Kol viskas verda ir skoniai maišosi, skardinę avinžirnių beriame į kiaurasamtį ir plauname po tekančiu vandeniu, kol nebeputos. O tuomet beriame į sriubą. Dar kokios 5 minutės, ir voilà, viskas ‘gatava’.

Patiekiant, kam patinka, labai tiks vienas kitas šviežios kalendros lapelis. Siūlau negadinti sriubos nei grietinėmis, nei grietinėlėmis. Na, nebent kas nors negalite be jų gyventi 🙂

previous
Kišas su vištiena ir porais
next
Avinžirnių ir žirnelių sriuba
previous
Kišas su vištiena ir porais
next
Avinžirnių ir žirnelių sriuba

Add Your Comment