Ingredients
-
1 vnt. Tortilijų blynukai
-
4 nedideli Pievagrybiai
-
6 vnt. Pomidoriukai
-
1 šaukštas kepimui Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
1 vnt. Kiaušiniai
-
40-50 g. Fermentinis sūris
Directions
Tobulas užkandis per 15 min. Bet gali būti ir sotūs pietūs, jeigu nesidalinsite su draugu 🙂
Viskas vyksta labai greitai, tai reikia pasidaryti paruoštukus. Taigi, kokius 4 mažus pievagrybius nuplauname ir nusausiname ant vienkartinio rankšluostuko. Supjaustome į maždaug 8 dalis (ketvirtukais, o po to dar pasmulkiname). 6 mažus slyvinius pomidoriukus perpjauname pusiau. Dubenėlyje su šiek tiek druskos išplakame vieną kiaušinį. Susitarkuojame 40-50 g. fermentinio sūrio.
Na, ir pradedame. Keptuvę įkaitiname su šaukštu alyvuogių aliejaus ir sudedame pomidoriukus bei grybus. Užmalame šiek tiek druskos ir pipirų ir pakepiname porą minučių. Tuomet pilame išplaktą kiaušinį. Jam vos vos apkepus, beriame tarkuoto fermentinio sūrio, o jam šiek tiek pasilydžius, uždengiame viską turima tortilija ir švelniai paspaudžiame, kad įdaras prikibtų prie pagrindo. Tuomet, rankomis ar mentelės pagalba, apverčiame visą kepinį, kad tortilijos blynas irgi šiek tiek paskrustų. Maksimum minutė, kad pernelyg nepridegtų, tik sušiltų ir apskrustų. Kas ir kaip, nuotraukose viskas iš eilės.
Lenkiame pusiau, perpjauname į dvi ar tris dalis ir skanaujame 🙂
My tip
- Kas nemėgstate grybų, galite gaminti su svogūnais, gal netgi porais. Sultingi pomidorai (čia ir pievagrybiai) yra gerai, nes ši tortilija turi būti sultinga, šlapia, neperdžiūvusi. Valgome atsargiai, neapsidrabstome 🙂