0 0
Pusryčių sumuštinukai su rikotos sūriu ir chia sėklomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
kelios riekelės, pagal poreikį Juoda duona, skrudinta
250 g. Rikotos sūris
1-2 arbatiniai šaukšteliai Chia sėklos
pagal skonį Apelsinų uogienė su žievelėmis
keletas riešutėlių Pinijos

Pusryčių sumuštinukai su rikotos sūriu ir chia sėklomis

Mums reikia greitų, paprastų, maistingų pusryčių tiek kasdienai, tiek savaitgaliui

  • 5 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Dažniausiai man pusryčiams norisi tų pačių dalykų, nes tai daugiau ritualas trumpai prieš darbo dieną pabūti su savimi, pasimėgauti (nors ir 10 min.), tuo pačiu pažiūrint, kas naujo per naktį nutiko Lietuvoje ir pasaulyje. Taigi man tai bus juodos kavos puodelis ir juodos skrudintos duonos riekutė su kuo nors… Va čia gali būti visokia kokia improvizacija.

Šį kartą siūlau labai maistingą ir skanų variantą. Rikotos sūrį sumaišome su šaukšteliu ar dviem chia sėklų ir tepame ant paskrudintos juodos duonos riekelių. „Agotos“, „Močiutės“ ar Garliavos „Naminė ruginė duona be mielių“ – ši tapo mano mėgstamiausia, vos tik atsiradusi „Lidl’e“. Ant rikotos uždedame lašelį ar šaukštelį, žodžiu, pagal skonį, apelsinų uogienės su žievelėmis. Jeigu neturime savo apelsinų, jeigu neišsiverdame savo, tuomet paieškokite prekybos centruose. Man skaniausia daniška. Keletas pinijų riešutėlių taip pat labai dera 🙂

Ir skubam išsivirti kavos ar arbatos puodelį!!

Gražaus ryto ir ateinančios darbo dienos 🙂

My tip

  • Kai kas gali sakyti, kad čia ta pati varškė. Arba kad „mūsų“ varškė pranašesnė 😉 Aš tiesiog siūlau paragauti, nes tai ne tokia pati varškė. Ir jūsų pusryčiams ji gali labai tikti, šalia įprastos gerosios lietuviškos varškės.

Breakfast is important. You „break fast“ with it 🙂

previous
Įdarytos paprikos
next
Brokolių sriuba
previous
Įdarytos paprikos
next
Brokolių sriuba

Add Your Comment