0 0
Kišas su vištiena ir porais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tešlai
90 g. Kviečių miltai
60 g. Sviestas
3 šaukštai Šaltas vanduo
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
Įdarui
150 g. Vištiena, virta
1 nedidelė Morkos
0,5 (maždaug kiek ir morkos) Porai
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
150 ml., neriebios Grietinėlė
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
100 g. arba pagal skonį Mocarelos sūris, tarkuotas

Kišas su vištiena ir porais

Prancūziška klasika ir vakarienei, ir šaltam užkandžiui, ir piknikui, ir ...

  • 1 val. 10 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pirmiausia pasigaminkime tešlą. Miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į dubenį ir triname tarp pirštų, kol viskas virs rupiais trupiniais. Tai darome gana greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Į šiuos trupinius pilame kokius 3 šaukštus vandens, greitai suminkome tešlos rutuliuką, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Man tas nedidelis maždaug 2-3 valgytojams skirtas tešlos gumuliukas pasigamino per kokias 7 minutes 🙂 O atvėsusį iškočiojau ir klojau jį į nedidukę 16 cm skersmens formą: 2 išalkusiems valgytojams – pats tas.

Žinoma, mėsos pyragas visada pavyks ir su sluoksniuota bemiele pirktine tešla, bet šį kartą norėjosi tikresnio, labiau klasikinio trupininės tešlos skonio.

Kol tešla ilsisi šaldytuve, galime pasigaminti viską, ko reikės įdarui. Vieną nedidelę morką ir maždaug tiek pat poro supjaustome plonais pusžiedžiais, beriame į keptuvę su šiek tiek įkaitusio alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepiname kokias penkias minutes.

Vieną kiaušinį šiek tiek paplakame, pilame apie 150 g. neriebios grietinėlės, beriame žiupsnį druskos ir šiek tiek pipirų, išmaišome.

Aš naudojau „Alpro cooking“ augalinę grietinėlę, bet tikrai tiks ir bet kuri tradicinė.

Virtą vištieną (aš naudojau krūtinėlę) šakute suplėšome į nedidelius gabalėlius. O tuomet į kepimo indą su įtiesta tešla įberiame šiek tiek sūrio, ant jo – vištieną, po to daržoves. Viską užpilame grietinėlės ir kiaušinio plakiniu ir dar pabarstome tarkuotu sūriu. Man patiko tarkuota mocarela – skonis švelnesnis nei fermentinio sūrio.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes, dar 5 minutes palikime pastovėti.

Štai ir viskas. Puiki karšta vakarienė. Galima patiekti su salotomis. Puikus šaltas užkandis, jeigu liks. O taip labai tinka pasiimti į piknikus.

S k a n a u s 🙂

My tips:

  • Kišas – toks pyragas, į kurį galite sudėti viską, ką turite. Pavyzdžiui, kas užsilikę šaldytuve: visko daug, bet po truputį 🙂 Vištienos gali būti mažiau, daržovių daugiau. O gal vien daržovės. Tuomet dar ir brokoliai pritiktų.
  • Kol tešla vėsta šaldytuve, vištieną galima ir išsikepti. Nedideli gabaliukai, suvynioti į orkaitę, per tą pusvalandį ir iškeps.

The taste of the pudding is in the eating. /English proverb/

previous
Keptos lašišos gabalėliai su mango ir kopūstų salotomis
next
Vištienos sriuba su žirneliais ir avinžirniais
previous
Keptos lašišos gabalėliai su mango ir kopūstų salotomis
next
Vištienos sriuba su žirneliais ir avinžirniais

Add Your Comment