Ingredients
-
250 g., file Lašiša, šviežia
-
1 valgomasis šaukštas Cajun prieskonių mišinys
-
0,5 valgomojo šaukšto Alyvuogių aliejus
-
0,5 laimo sulčių Žalioji citrina (laimas)
-
žiupsnis Druska
-
Salotoms
-
saujelė Kopūstai, švieži
-
1 vnt. Mangai
-
1 vnt. Raudonieji svogūnai
-
saujelė, pagal skonį, nebūtinai Šviežia kalendra
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
1 valgomasis šaukštas Alyvuogių aliejus
-
1 vnt., sultys Žalioji citrina (laimas)
-
Padažui
-
100 g. Grietinė
-
0,5 vnt., sultys Žaliosios citrinos (lime)
-
1 valgomasis šaukštas Sriracha
-
žiupsnis Šviežia kalendra
Directions
Skanioji lašiša su „mango slaw“: ir sūru, ir saldu, ir aštrumo pakanka 🙂
Pirmiausia 200-250 g. lašišos supjaustome kąsniuko dydžio gabalėliais, tuomet ant jų pilame 0,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, beriame valgomąjį šaukštą „Cajun“ prieskonių, išspaudžiame 1 ar pusės laimo sulčių. Mano laimas buvo labai sultingas, tikrai užteko pusės. Viską pamaišome ir paliekame bent jau 10 minučių pasimarinuoti.
„Cajun“ prieskonių mišinyje visko daug: saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos, kumino, raudonėlių, česnako, druskos. Taigi puikiai galite susimiksuoti kažką panašaus ir patys.
Jau galime įjungti orkaitę, kad užkaistų iki maždaug 210 laipsnių temperatūros.
Tuo tarpu ruošiame salotas. Smulkiai supjaustome kopūstą (apie porą saujelių). Kuo šviežesnis, minkštesnis kopūstas, tuo bus skaniau. Kiek įmanoma smulkiau supjaustome prinokusį (BŪTINAI) mangą. Manasis buvo su etikete „didysis“, nors man tikrai neatrodė didelis. Jeigu mangai puikiai prinokę, siūlau pirkti dvigubai daugiau, nes neįmanoma atsilaikyti nesuvalgius 😉 Smulkiai supjaustome 0,5-1 vnt. raudonojo svogūno (priklausomai nuo dydžio), keletą šakelių šviežios kalendros. Beriame druskos, pipirų, pilame valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir užspaudžiame laimo sulčių (užteks vieno, jei sultingas, bet žiūrėkite pagal situaciją ar savo skonį). Viską sumaišome ir paliekame bent jau 10 minučių pabūti kartu (anglai sako ‘to marry’ – apsivesti 🙂 ).
Dėl kalendros: žinau, yra jos mėgėjų ir nemėgėjų 😉 Nemėgstate – nedėkite, bet ji suteikia gaivos ir šiuose deriniuose labai tinka.
Lašišos kąsnelius klojame į kepimo indą ir kišame į įkaitusią orkaitę 10-15 min., žiūrint kaip keptą lašišą mėgstate. Siūlau neperkepti, neišsausinti.
Kol lašišos kąsniukai kepa, dar galime pasiruošti gaivų padažiuką: kokį 100 g. grietinės sumaišome su žiupsniu smulkiai pjaustytos kalendros, pusės laimo sultimis ir valgomuoju šaukštu sriracha padažo. Sriracha padažą siūlau dėti po truputį ragaujant, nes jo aštrumas gali skirtis, priklausomai nuo gamintojo.
Jeigu tingite ruošti padažą ar neturite ingredientų, galite pabandyti jau paruoštą sriracha majonezą 🙂
Life is simple. It’s just not always easy 😉