Ingredients
-
150 g. Feta sūris
-
150 g. Rikotos sūris
-
žiupsnis "Lime and pepper" prieskoniai
-
žiupsnis Citrinos žievelė
-
100 g. Marinuotos alyvuogės, Maximos
-
Keletas rekelių, paskrudintų Poliarinė duonelė
Directions
Toks labai paprastas, bet visada tinkantis užkandukas draugų kompanijai, o dar ir vegetarams tinka 🙂
Savo gamybos užtepėlė: apie 150 g. fetos ir apie 150 g. rikotos sublenderiuojame, tuomet užmalame pipirų, galima pipirų mišinio su laimu, nutarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Kai citrinos neturiu, tikrai labai gelbėja tas pipirų mišinys su laimu. Druskos man nebereikia, nes feta sūris sūrokas, bet ragaukite 🙂
Tai praktiškai ir viskas, ką turėjome pasidaryti. Nes toliau naudoju saldumo turinčias Maximos marinuotas alyvuoges. Nesu radusi skanesnių 🙂 Didžiosiose Maximose būna gausus pasirinkimas didelių, netgi įdarytų sveriamų alyvuogių, bet šiuo atveju buvau 1X Maximoje, tai, kaip visada, ėmiau indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, marinuotų su medumi, česnaku, žolelėmis.
O toliau – patiekime, kad būtų gražu ir skanu: gal gražiame inde, gal tiesiog ant lentelės.
Retai valgau baltų miltų duoną ar batonus, bet jei kartais norisi, labai tinka „Poliarinė duonelė“, paskrudinta. O skaniausia turbūt su savo kepta duonele 🙂 O gal su kokiais nors duonos traškučiais.
s k a n a u s 🙂 🙂
Sharing is caring.