Ingredients
-
6 riekelės Ciabata duona
-
6 arbatiniai šaukšteliai Pesto padažas
-
6-8 vnt. Vynuoginiai pomidoriukai
-
1 rutuliukas (125 g.) Mocarela sūris
-
patiekimui Bazilikų lapeliai
-
patiekimui Salotų lapeliai
-
patiekimui Švieži burokėlių lapeliai
Directions
Puikūs savaitgalio pusryčiai arba lengvas pavakarės užkandis. Labai paprastai ir greitai pagaminami, taigi tiks ir tikėtiems ar netikėtiems svečiams pavaišinti.
Caprese salotos (pomidorai, mocarela, bazilikas) – mano vienos pačių mėgiamiausių, o čia – toks užkeptas jų variantas.
Ciabatos ar kitos mėgstamos duonos riekeles aptepame mėgstamu pesto padažu (jeigu naminis, išvis tobula). Kiekvienai riekelei reikės kokio šaukštelio padažo. Ant jo dėliojame į dvi ar keturias dalis supjaustytus slyvinius ar vyšninius pomidoriukus, o ant viršaus – po riekelę mocarelos sūrio.
Kepame apie 10 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekime su bazilikų, šviežių salotų lapeliais, o sezono metu nepaprastai tinka ir švieži burokėlių lapeliai. Ir gražu, ir kvapnu, ir skanu 🙂
Summer time and the living is easy 🙂