0 0
Vištienos karis (curry) su daug daržovių

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0.5 kg Vištienos krūtinėlė
1 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelės Česnakas
2 vnt. Salierų stiebai
1 vnt. Paprikos
kepimui Alyvuogių aliejus
1-2 arbatiniai šaukšteliai, ragaukit Druska
200 ml. Kokosų pienas
2-3 šaukštai Kario pasta
1 citrinos nutarkuota žievelė Žaliosios citrinos (lime)
1 citrinos sultys Žaliosios citrinos (lime)

Vištienos karis (curry) su daug daržovių

Jei nuspręsite gaminti šį patiekalą, jums turi patikti kokosų pienas!!

  • 45 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Azijos tautoms tai turbūt yra be galo paprastas, kasdien gaminamas patiekalas. Jam reikia turėti bent jau du ingredientus, ne visai įprastus lietuviškai virtuvei: curry pastos ir kokosų pieno.

Mums šis patiekalas tampa vis labiau pažįstamas, tuo labiau, kad čia nepaprastai daug variacijų: kokia mėsa, kokios daržovės, o galiausiai – koks karis?? „Curry“ gali būti ir prieskonis, bet gali būti ir patiekalas. Abiem atvejais, susiduriame su „red curry“, „yellow curry“ ir „green curry“. Taigi, visais atvejais, tai gali būti tiek prieskonių mišinys, tiek patiekalas. Raudonasis karis yra aštriausias, jame dominuoja aštrioji raudonoji paprika, geltonasis karis bus vidutinio aštrumo, su paprika ir ciberžole, na, o žaliasis karis yra švelniausias, bet jame daug kalendros, taigi nuspręskite, kuris jums idealiausias 🙂 Dabar jau visai paprasta kario pastos nusipirkti bet kokios didesnės parduotuvės azijietiško maisto skyriuose („Santa Maria“ čia irgi pagelbės).

O gal jums kas nors parveš lauktuvių iš Tailando ar Indijos, kaip kad man Džiugas, tai turėsite ir visai originalų variantą.

Taigi, vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pabarstome druska, raudonąja paprika ar ciberžole ir dedame į keptuvę kelioms minutėms apkepti su alyvuogių aliejumi. Tuo metu supjaustome svogūno galvutę, porą skiltelių česnako, morką, porą stiebų salierų ir saldžiąją raudonąją papriką. Vištieną iš keptuvės dedame į puodą su trupučiu vandens, tegul pradeda troškintis, o tada į keptuvę beriame svogūnus, o po kokios minutės ir kitas supjaustytas daržoves. Sudedame kario pastą (2-3 šaukštai). Jei norime gražiai geltonos spalvos, galime dar įberti ciberžolės.

Toliau viskas troškinsis puode: vištiena, po to sudedame apkeptas daržoves, įpilame apie 100 ml. vandens arba sultinio ir troškiname apie pusvalandį. Tada supilame pusę skardinės kokosų pieno (apie 200 ml.) ir dar šiek tiek patroškiname. Jeigu atrodo, kad per skysta, tiesiog padidinkime kaitrą ir patroškinkime dar keletą minučių, konsistencija pasidarys tobula 🙂 Pabaigoje įtarkuokime laimo žievelės ir įspauskime laimo sulčių. Tiesiog, visos daržovės turi saldumo, tai laimas padės viską subalansuoti.

Po kokios nepilnos valandos turime viską kvapniai skaniai išsitroškinus 🙂

Patiekime su mėgstamomis žolelėmis.

Ir dar, pastaruoju metu nevalgau baltų ryžių. Na, bet čia jie tiesiog idealiai tinka. Tai ir išsiviriau „basmati“, o gal jums skaniau „jasmine“ 🙂

My tip

  • Tikrai nesiūlau naudoti „light“ kokosų pieno, kažkaip nesigauna su juo, nors bandžiau.
  • Kam patinka saldžiau, čia dar puikiai tiks mangas ar ananasas. Sudėkite bebaigiant troškintis.

Everything happens for a reason.

 

 

previous
Apelsinų salotos su svogūnų laiškais ir peperoncino
next
Kepti brokoliai
previous
Apelsinų salotos su svogūnų laiškais ir peperoncino
next
Kepti brokoliai

Add Your Comment