0 0
Kiaulienos išpjova su daržovėmis ir vynuogėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vnt., apie 500 g. Kiaulienos išpjova
3-4 vnt. Bulvės
1/4 šaknies Saliero šaknis
keletas griežinėlių Moliūgas
1 kekė, pagal skonį Vynuogės, mėlynos besėklės
1 vnt. Morkos
4 šaukštai Alyvuogių aliejus
1-2 šaukštai Balzaminis actas
1-2 skiltelės Česnakas
1 arbatinis šaukštelis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
1,5 arbatinio šaukštelio Druska
žiupsnis Pipirai
1 arbatinis šaukštelis Raudonėlis

Kiaulienos išpjova su daržovėmis ir vynuogėmis

Labai smagus ruošti patiekalas: spalvingas, skoningas, nesudėtingas!!

  • 1 val. 20 min.
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ir vėl mums reikės orkaitės. Labai myliu tą orkaitę, gal dėl to turiu skardų skardelių, formų formelių, metalinių, stiklinių, keramikinių, didelių, mažų, apvalių, ovalių, kvadratinių, spalvotų, žodžiu visokių 🙂 🙂

Bet pirmiausia vis dėlto pasirūpiname išpjova. Vienos išpjovos tikrai užteks 3-4 valgytojams, nes šalia, toje pačioje skardoje, keps daug kitų sočių skanių dalykų. Taigi, išpjovą supjaustome nemažais gabalais (juostelėmis po kokį centimetrą, po to dar galima pusiau), pamarinuojame su mėgstamomis žolelėmis, pora šaukštų šalto spaudimo (extra virgin) alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir paliekame marinuotis. Šitaip pamarinuotą išpjovą galime naudoti mūsų patiekalui kad ir po valandos, bet jeigu neapsispręsite, kada gaminti, ji puikiai marinuosis kad ir porą dienų.

Taigi, kepimui orkaitėje ruošiame daržoves: saliero šaknį (kokį ketvirtuką), morką, keletą bulvių, gabalėlį moliūgo ir 1 nemažą galvutę svogūno supjaustome nemažais gabalais ir dedame į kepimo indą. Atskirame indelyje sumaišome porą šaukštų alyvuogių aliejaus, 1-2 šaukštus balzaminio acto, žiupsnį druskos, kokį šaukštelį raudonėlio, išspaudžiame skiltelę ar dvi česnako. Sumaišytu mišiniu užpilame visas daržoves ir mėsą kepimo inde, permaišome, kad viskas pasidengtų visais skoniais. Tuomet užberiame mėlynųjų/ raudonųjų vynuogių. Jas paskirstome uogelėmis, galime palikti ir nedidelę kekę. Tada viską kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Pusiaukelėje galima ištraukti, permaišyti, kad būtų vienodžiau ir sultingiau 🙂

Patiekime visame kepimo inde, įsidės, kas kiek ir ko norės 🙂

Žalumynai, kad ir paprasčiausi krapai, niekada nepamaišys 🙂 Dėjau savo šaldytus.

Mėgaukimės 🙂

 

previous
Virtinukai su bulvių įdaru
next
Šviežių kopūstų ir agurkų salotos su grietinės ir majonezo užpilu
previous
Virtinukai su bulvių įdaru
next
Šviežių kopūstų ir agurkų salotos su grietinės ir majonezo užpilu

Add Your Comment