0 0
Vištiena su obuoliais ir vynuogėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vnt. arba apie 0,5 kg. Vištienos krūtinėlė
4-5 vnt. Bulvės
2-3 šaukštai "Sweet chili" padažas
žiupsnis Druska
0,5 citrinos Citrinos sultys
šlakelis Alyvuogių aliejus
1 vnt. Paprika, raudonoji
1 vnt. Obuoliai
1 kekė ar pagal skonį Vynuogės
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
keletas šakelių, jeigu turite Čiobreliai, švieži

Vištiena su obuoliais ir vynuogėmis

Saldžiarūgštė vištienos versija

  • 55 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Vištienos krūtinėlės file pamarinuojame su sweet chili padažu, šiek tiek druskos, galite pridėti šaukštą mėgstamo majonezo (marinuoti galima valandą, galima dieną – dėl to ir yra gerai 🙂 )

Nuluptas/šviežias nuskustas bulves perpjauname pusiau ar į 4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio. Pabarstome druska, pipirais, užspaudžiame citrinos, pilame šiek tiek aliejaus, beriame Viduržemio jūros žolelių, sumaišome. Citrina čia labai tinka, suteikia bulvytėms gaivesnio skonio, derančio prie vynuogių ir obuolių.

Į kepimo indą dedame vištieną ir bulves ir kepame apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Tuomet sudedame paprikas, skiltelėmis supjaustytus obuolius, vynuoges. Pašlakstome ar papurškiame alyvuogių aliejumi, beriame šiek tiek druskos, prieskoninių žolelių, keletą šakelių šviežių čiobrelių, jei turime. Ir kepame dar 15 min. (arba orientuokitės pagal savo orkaitę, nes tik jūs ją pažįstate geriausiai).

Valgant galima pasiskaninti bruknių/ obuolių pagardu arba tuo pačiu chili padažu, kuriuo marinavote vištieną.
Skanaus!!

My tips:

  • Derinys toks lengvas, saldžiarūgštis, tikrai galimas ir be bulvių, arba jas galite keisti batatais.
  • Dėl vynuogių: ankstesniuose receptuose patardavau dėti besėkles vynuoges, bet kadangi pastaraisiais metais ir pas mus Lietuvoje užderi labai daug labai neblogų saldžių vynuogių, siūlau vartoti būtent jas. Man labai skanu, o tas vienas kitas vynuogės kauliukas tikrai negadina nei skonio, nei gyvenimo 🙂

 

previous
Česnakinė cukinija su pomidoriukais ir parmidžiano sūriu
next
Mangoldų suktinukai su vištiena ir kinva kruopytėmis
previous
Česnakinė cukinija su pomidoriukais ir parmidžiano sūriu
next
Mangoldų suktinukai su vištiena ir kinva kruopytėmis

Add Your Comment