Ingredients
-
1 vnt. arba apie 0,5 kg. Vištienos krūtinėlė
-
4-5 vnt. Bulvės
-
2-3 šaukštai "Sweet chili" padažas
-
žiupsnis Druska
-
0,5 citrinos Citrinos sultys
-
šlakelis Alyvuogių aliejus
-
1 vnt. Paprika, raudonoji
-
1 vnt. Obuoliai
-
1 kekė ar pagal skonį Vynuogės
-
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
keletas šakelių, jeigu turite Čiobreliai, švieži
Directions
Vištienos krūtinėlės file pamarinuojame su sweet chili padažu, šiek tiek druskos, galite pridėti šaukštą mėgstamo majonezo (marinuoti galima valandą, galima dieną – dėl to ir yra gerai 🙂 )
Nuluptas/šviežias nuskustas bulves perpjauname pusiau ar į 4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio. Pabarstome druska, pipirais, užspaudžiame citrinos, pilame šiek tiek aliejaus, beriame Viduržemio jūros žolelių, sumaišome. Citrina čia labai tinka, suteikia bulvytėms gaivesnio skonio, derančio prie vynuogių ir obuolių.
Į kepimo indą dedame vištieną ir bulves ir kepame apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Tuomet sudedame paprikas, skiltelėmis supjaustytus obuolius, vynuoges. Pašlakstome ar papurškiame alyvuogių aliejumi, beriame šiek tiek druskos, prieskoninių žolelių, keletą šakelių šviežių čiobrelių, jei turime. Ir kepame dar 15 min. (arba orientuokitės pagal savo orkaitę, nes tik jūs ją pažįstate geriausiai).
Valgant galima pasiskaninti bruknių/ obuolių pagardu arba tuo pačiu chili padažu, kuriuo marinavote vištieną.
Skanaus!!
My tips:
- Derinys toks lengvas, saldžiarūgštis, tikrai galimas ir be bulvių, arba jas galite keisti batatais.
- Dėl vynuogių: ankstesniuose receptuose patardavau dėti besėkles vynuoges, bet kadangi pastaraisiais metais ir pas mus Lietuvoje užderi labai daug labai neblogų saldžių vynuogių, siūlau vartoti būtent jas. Man labai skanu, o tas vienas kitas vynuogės kauliukas tikrai negadina nei skonio, nei gyvenimo 🙂