Pirmą kartą šį „tortinį“ pyragą kepiau, pamačiusi receptą „Žmonių“ žurnale. Tuomet kaip tik, pamenu, vyko tos šokių laidos, o vieno iš šokėjų draugė buvo Liucina. Labai gražus pasirodė vardas, labai...
Vitaminų bomba, ypač naudinga, jeigu žiemos vidurys 🙂 Sudedamąsias proporcijas renkamės pagal skonį: topinambai, obuoliai, morkos. Aš čia mažiausiai dedu morkų, tik dėl spalvos – 1 nedidelę ar pusę didelės....
Man labai patinka gaminti su apelsinais, citrinomis. Namai kvepia, kaip per Kalėdas 🙂 O lašiša kvapni, minkšta, atsiskirianti gabalėliais. Ir tie valgant sproginėjantys garstyčių grūdeliai 🙂 🙂 Taigi, pirmiausia pasigaminame...
Šios salotos – tiesiog vasaros pabaigos vitaminų bomba 🙂 Gaminu jas tik liepos pabaigoje – rugpjūčio mėnesiais, nes tuomet pats šviežių burokėlių, morkų, kopūstų metas, o vasariniai obuoliai jau krenta...
Turbūt kiek šeimininkių, tiek ir barščių receptų 🙂 Kai kas sakys, kad čia net ne barščiai, tai ir vadinu tiesiog mėgstamiausia burokėlių sriuba. Be mėsos, taigi tiks ir vegetarams. Tris...
Labai paprastas, lietuviškai subalansuotas čatnio receptas, kurį gaminti siūlau tuomet, kai turime šviežiai užaugintų burokėlių ir nuo medžių krintančių obuolių 🙂 Galbūt čili ar peperoncino neturėsime savo, o gal net...
Galbūt troškinukas nėra pats vasariškiausias valgis, bet kartais jis taip „sueina“, nes į jį galima sudėti tai, ko turime. O juk dažnai nutinka taip, kad nusiperkam ir ant ugnies išsikepam...
Turbūt obuolius į pyragus mes dedame todėl, kad jų turime daugiausia. Bet kartais yra ne taip. Būna, kad turime ne obuolių, o kokių nors kitų vaisių. Tai tuomet dar geriau,...
Kažkada nusprendžiau išbandyti uogienių cukrų, prieš keletą metų, kai tai dar buvo naujovė. Paskaičiau, pasidomėjau, viskas pasirodė labai patrauklu: džemo ar uogienės nereikia ilgai virti, išlieka natūralesnis skonis ir konsistencija,...
Kažkada nusprendžiau išbandyti uogienių cukrų, prieš keletą metų, kai tai dar buvo naujovė. Paskaičiau, pasidomėjau, viskas pasirodė labai patrauklu: džemo ar uogienės nereikia ilgai virti, išlieka natūralesnis skonis ir konsistencija,...