Ingredients
-
2 pakeliai Sausainiai "Selga", viso grūdo
-
200 g. Sviestas
-
0.5 stiklinės Cukrus
-
0.5 skardinės Kondensuotas saldintas pienas
-
100 g. Šokoladas
Directions
Visi žinome tinginio skonį, gamindavome nuo pat vaikystės. Bet kažkaip ano vaikystės tinginio nelabai pasigendu.
Mūsų mėgstamiausias dabar – su viso grūdo sausainiais „Selga.” Jų reikės dviejų pakelių, sulaužome gabaliukais į dubenį. Praktiškai išeis „sutrupiname”, nes šitie sausainiai labai trapūs. Tai nepersistenkite, kad nebūtų „Selgos” miltai.
Puode ar karščiui atspariame dubenyje ant labai lėtos kaitros ištirpiname 200 gramų sviesto, maišydami suberiame pusę stiklinės cukraus, patirpiname. Tuomet beriame gabalėliais sulaužytą šokoladą (juodąjį ar pienišką) ir toliau maišome, kol išsilydys, o pabaigoje supilame pusę skardinės saldinto kondensuoto pieno. Vėl viską gerai išmaišome ir suberiame sausainius. Sumaišome, kad sausainiai tolygiai pasiskirstytų šokoladinėje masėje.
Tuomet imu dvigubą sluoksnį maistinės plėvelės, krečiu į ją norimą kiekį masės ir suformuoju norimą formą. Reikia neskubant paritinėti masę prieš galutinai susukant į plėvelę, kad neliktų oro tarpų. Pasidarykite du ilgesnius ar tris trumpesnius ritinėlius – kaip širdis geidžia 🙂
Prieš valgant teks palaikyti šaldytuve kokias 3 valandas. Bet dažnai būna, kad skanaujamas jau karštas 🙂 Taip ir vadiname – karštas tinginys 🙂
My tips
- Šokoladą rinkitės pagal skonį. Žinoma, kokybišką. Gali būti juodasis su dideliu kiekiu kakavos. Bet buvo metas, kai gamindavau vien su „Milka.”
- Be abejo, tiks ir kiti mėgstami priedai – gal riešutai, gal džiovintos uogos ar vaisiai (gal netgi rome pamirkyti). Mums skaniausias be jokių papildomų ingredientų.
Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie. (Jim Davis)