Ingredients
-
1 vnt. Cukinija
-
apie 20 vnt. Pomidoriukai
-
3-4 skiltelės Česnakas
-
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
1 arbatinis šaukštelis Itališkos žolelės
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
apie 50 g. Kietasis sūris
Directions
Patiekalas, tiksiantis visais metų laikais 🙂 Puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras prie bet kokios žuvies ar mėsos.
Žinoma, ypač vasarą, kai turime šviežių čia ir dabar užaugusių cukinijų, pomidorų, česnakų.
Šviežią cukiniją supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, tada dar pusiau, o jeigu jūsų cukinija didoka, pjaukite į keturias dalis. Beriame į kepimo indą. Šalia beriame vyšninių ar slyvinių pomidoriukų, porą saujų (aš bėriau maždaug po 10 raudonų ir geltonų), įspaudžiame 3-4 česnako skilteles (juk česnakinė!!), pagal skonį malame jūros druskos ir pipirų (gali būti 4 rūšių pipirų mix’as), beriame apie arbatinį šaukštelį itališkų žolelių mišinio, patrindami tarp pirštų, kad išsiskirtų kuo daugiau aromato. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame apie 50 g. tarkuoto parmigiano ar kitokio kietojo arba fermentinio sūrio, viską sumaišome, kad skoniai susigyventų ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių.
Česnako mylėtojams namai kvepia dieviškai, norisi kepti kuo ilgiau 🙂 O rezultatas puikus 🙂
My tip
- Aš šalia kepiau vištienos blauzdelių mėsytę, marinavau su sweet chili/majonezu ir šiek tiek druskos. Žinoma, viską galima kepti ir viename inde, bet saugiau – atskirai, jeigu atsirastų nevalgančių mėsos.