0 0
Mangoldų suktinukai su vištiena ir kinva kruopytėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
apie 300 g. Mangoldai
400 g. Malta vištiena
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 galvutė Svogūnai
2-3 skiltelės Česnakas
2 vnt. Kiaušiniai
trečdalis stiklinės Bolivinė balanda (kinva)
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
žiupsnis Pipirai
2-3 šaukštai Migdolų miltai

Mangoldų suktinukai su vištiena ir kinva kruopytėmis

Labai skanu, gražu, ir, svarbiausia, maistinga :)

  • 55 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Labai skanu, gražu, ir, svarbiausia, maistinga 🙂

Pradėjau nuo mangoldų/ lapinių burokėlių: aš turėjau kolegės užaugintus itin vešlius, tai juos nuplauti, nusausinti yra reikalų 😉

Užvirinę didelį puodą su vandeniu, į jį merkiame mangoldus, labai trumpam, kokioms 30 sekundžių. Ištraukiame, perliejame šaltu vandeniu, nusausiname. Dėjau ant dvigubo sluoksnio popierinių rankšluosčių, o iš viršaus vėlgi nusausinau popieriniu rankšluosčiu.

O įdarą nusižiūrėjau nuo Nidos Degutienės: norėjosi kažko įdomesnio nei tiesiog balandėliai 🙂 Taigi, kol mangoldai kol žaidžiame su mangoldais, šalia išsiverdame kinvą (bolivinę balandą): trečdalį stiklinės užpilame dvigubu kiekiu vandens, verdame su žiupsneliu druskos. Mano skoniui užtenka užvirinti, o po to išjungti kaitrą ir palikti kruopas kokioms 15 minučių (tuo labiau, kad jos po to dar pusvalandį kepsis įdare). Turėjau 3 spalvų kinvos, man jos smagiausios ir skaniausios, bet tiks bet kokios 🙂

Tuomet susimaišome įdarą: svieste pakepiname svogūno galvutę, pridedame 2-3 česnako skilteles, viską kratome į dubenį kartu su vištienos faršu, 2 kiaušiniais ir kinva kruopomis, šiek tiek druskos, pipirų, norintiems aštriau – chili pipiriukų, 2-3 šaukštais migdolų miltų.

Nupjaukite kietą kotelį ir paklokite nublanširuotą mangoldo lapą gyslomis į viršų. Dėkite įdaro (pagal skonį ir norą: 2-3 šaukštai), ir susukite į ritinėlį. Taip paruoštus suktinukus dėkite į alyvuogių aliejumi pateptą indą. Ir nepergyvenkite, jei kažkur lapelis įplyšęs ar skylutė, viskas vis tiek bus gerai 🙂

Papurškiame alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 30 min.

Patiekti:

Galime valgyti su mėgstamomis salotomis: sezoniniai čia ir dabar prinokę pomidorai bus pats tas 🙂 Tiks užsispausti citrinos skiltelės sulčių 🙂 Bet bulvių košė taip pat tiks, jei tik norėsite 🙂

s k a n a u s ! !

previous
Vištiena su obuoliais ir vynuogėmis
next
Troškinukas su mangoldais
previous
Vištiena su obuoliais ir vynuogėmis
next
Troškinukas su mangoldais

Add Your Comment