0 0
Baklažanų ir cukinijų troškinukas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Baklažanas
1 Cukinija
4-5 Pomidorai Gali būti ir konservuoti
150 g Fetos sūris
sauja Fermentinis sūris
Pipirai
Druska
Šviežia kalendra
Šviežias raudonėlis
Svogūnų laiškai

Baklažanų ir cukinijų troškinukas

Neįtikėtinai sotus vegetariškas, kvepiantis žolelėmis, Kipro įkvėptas troškinukas

  • 80 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Receptai į mano namus atkeliauja įvairiai. Iš knygų, žurnalų, TV laidų, kelionių. O kartais juos išmoksti gamindamas su draugais, kartu pjaustant, plepant, geriant vyną. Pastarasis variantas tinka ir šiam troškinukui, kurį gaminome drauge su pažįstama, daugiau gyvenančia Kipre nei Lietuvoje.

Chronologine tvarka keliauja į keptuvę: alyvuogių aliejus, česnakas, supjaustytas kubeliais, pabarstytas druska ir nuvarvintas baklažanas, supjaustyta kubeliais cukinija, pomidorai, feta, tuomet čedario ar kitoks mėgstamas tarkuotas sūris, šviežios pjaustytos žolelės (kalendra, raudonėlis, svogūnų laiškai), druska, pipirai.

Taip ir dedame viską paeiliui, šiek tiek pakepindami, pridėję kiekvieną ingredientą. Viską sudėti ir pakepinti užtrunka apie 20 minučių, nereikia kepti per ilgai, kad daržovės nesukristų į vientisą košę. Taigi, jei turite wok keptuvę, puikiai galite gaminti joje.

Keletas patarimų:

  • Paruošimui tikrai nereikia visos valandos, neišsigąskite. Tiesiog maždaug tiek turi pastovėti supjaustytas ir druska pabarstytas baklažanas, kad šiek tiek nusivarvėtų ir nebeturėtų kartumo (jei kartais jo turėjo). Aš suberiu supjaustytus kubelius į salotų džiovyklę, labai patogu. Bet tiks bet koks kiaurasamtis.
  • Taigi pirmiausia supjaustome baklažaną, o tuomet galime eiti daryti kitų darbų ar įsipilti vyno taurę arba galima iš lėto supjaustyti kitus ingredientus. Prieš dedant į keptuvę, reikia viską turėti pasiruošus.
  • Pomidorai. Žinoma, vasarą jie gali būti švieži, jūsų užsiauginti ar atsigabenti iš mamos ar močiutės daržo. Bet puikiai tinka ir nė kiek negadina skonio maždaug 400 g skardinėlė konservuotų savo sultyse pomidorų (supjaustytų gabaliukais, o gal tai bus maži pomidoriukai savo sultyse), tuo labiau, kad dietologai sako, jog raudonas daržoves reikia valgyti termiškai apdorotas, kad gautume iš jų maksimumą gėrio 🙂
  • Druskos nepadauginkite, nes fetos sūris jau savaime sūrus, o ir fermentinis sūris turi savo turtingą skonį.
  • Galbūt nuvilsiu, bet jokios kitos daržovės man šiame troškinuke netinka. Na, nebent galima pridėti kokį pusę saldžiosios paprikos. Visos kitos kažkaip praskiedžia troškinį tiesiogine arba skonio prasme.
  • Bet kuo daugiau žolelių, tuo geriau!!

Laaabai tinka skanauti su kokia nors šviežia ciabata, o gal paskrudinta skrudintuvėje, o gal orkaitėje su trupučiu alyvuogių aliejaus ir džiovintomis žolelėmis. Skanaus!!!

Food is memories.

 

previous
Netikras zuikis
next
Ypatingi keksiukai su graikišku jogurtu
previous
Netikras zuikis
next
Ypatingi keksiukai su graikišku jogurtu

Add Your Comment