Ingredients
-
2 Kriaušės
-
100 g Pelėsinis sūris
-
4 arbatiniai šaukšteliai Džemas
-
2 arbatiniai šaukšteliai Pinijos
-
šiek tiek palaistymui Balzamiko actas, kreminis
Directions
Tai yra visiška klasika… Turbūt šis desertas ar užkandis, ar patiekalas, kaip jį bepavadintume, yra toks populiarus, nes jį pagaminti lengva, o sugadinti praktiškai neįmanoma. Skonius galima keisti, pritaikant vis kitokį pelėsinį sūrį ar pasirenkant vis kitokį džemą, uogienę, balzamiko kremą, uogas, o gal nesirenkant nieko 🙂
„Conference“ kriaušes perpjauname pusiau, išimame sėklytes ir dar šiek tiek minkštimo: kiek norite, kad tilptų pelėsinio sūrio. Jeigu sūris ypatingai sodraus ar aštraus skonio ir aromato, nepadauginkite. Kriaušėms dar truputėlį nupjaunu apačią, kad patogiau „sėdėtų“ skardoje. Į išskobtą viduriuką dedame sūrio su mėlynuoju pelėsiu, pabarstome pinijų ir šauname į įkaitintą orkaitę (apie 180-200 laipsnių) 15-20 minučių arba kol šiek tiek išsilydys sūris.
Patiekiant galima pašlakstyti kreminiu balzaminiu actu, pasiūlyti sezoninių uogų ar mėgstamo džemo. Šį sykį kriaušę valgome su nuostabia namine apelsinų uogiene iš Ispanijos ir raudonaisiais serbentais.
My tips
- Labai tinka kriaušių, bruknių su kriaušėmis, o ypač apelsinų su žievelėmis džemas. Jeigu džemas tirštas, jo galima dėti ant sūrio ir viską kepti kartu.
You are what you eat, so eat something sweet.