• Home
  • Garnyrai
  • Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais
0 0
Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vidutinio dydžio Baklažanas
1 Pomidorai
1 rutuliukas (paprastai 125 g) Mocarela sūris
pašlakstymui Alyvuogių aliejus
geras žiupsnis Itališkos žolelės
geras žiupsnis Druska
papildomai, jei norisi Kietasis sūris

Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais

  • 60 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kam patinka baklažanai, tai tiesiog išsigelbėjimas: labai paprastai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia ypatingų ingredientų, bet jis sotus ir tinka įvairioms progoms 🙂

Vienintelis dalykas, kurį reikėtų žinoti, yra tai, kad baklažanus, tuos, kurie patenka pas mus, reikėtų šiek tiek palaikyti padruskintus ir nuvarvinti skystį. Tai tiesiog užima kokį pusvalandį, žodžiu, reikia šiek tiek pasiruošimo.

Taigi, baklažaną įpjauname išilgai (galima ir skersai, bus daugiau pjūvių ir skyrelių), kad būtų juostelės po kokį centimetrą. Tuomet tarp juostelių šiek tiek pabarstome ar užmalame druskos. Ir tuomet, būdami kantrūs, palaukiame kokį pusvalandį. Išsiskyrusį skystį nuvarviname ar nusausiname (tai padės išvengti kartumo, kurį turi kai kurie baklažanai).

O tuomet į tarpus dedame mocarelos sūrio ir pomidorų griežinėlius. Jeigu baklažanas vidutinio dydžio, tilps po porą. Nepagailime vėlgi druskos ir savo mėgstamų prieskoninių žolelių (kaip visada prie pomidorų ir mocarelos, tiks bazilikai, o aš šiuo atveju naudojau prieskoninių žolelių mišinį „Veggie tales“, tai yra mišinys su raudonėliais, kmynais, paprika ir t.t.).

Man pasirodė, kad pomidoras išslys, tai šiek tiek prismeigiau mediniu smeigtuku 🙂
Pašlakstome ar teptuku patepame kokybišku alyvuogių aliejumi ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių.

Baklažanas – sotumas, pomidoras – rūgštelė, o mocarela ir žolelės – skonis 🙂 Nerealiai skaniai pavalgys 2 ar netgi trys žmonės.

My tips:

  • Tai puikus patiekalas, tiesiog valgymui taip kaip yra. Patiekite dar žolelių, pomidoriukų, vėl tiks garstyčių/baltojo vyno acto padažas (jo receptas yra prie orkaitėje keptos dorados).
  • Be abejo, tai gali būti nerealus garnyras barbecue mėsytei, jį galite kepti paraleliai orkaitėje.
  • Jeigu norite, galite baklažaną įpjauti skersai, tuomet dėkite po vieną griežinėlį mocarelos ir pomidoro.
  • Manau, dar puikiai tiktų pabarstyti kietuoju tarkuotu sūriu, kas nori sodresnio skonio (bet bus ir daugiau riebalų).
  • Išbandžiau ir šaltą, labai skanu.

Life is about moments: create them.

previous
Lietuviškų pupelių ir japoninių pupuolių sriuba su kariu
next
Salotos su avietėmis, mocarela, špinatais
previous
Lietuviškų pupelių ir japoninių pupuolių sriuba su kariu
next
Salotos su avietėmis, mocarela, špinatais

Add Your Comment