0 0
Varškės ir sausainių tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

450-500 g. Varškė
200 g. Sviestas
3/4 skardinės Kondensuotas saldintas pienas
2 pakeliai Sausainiai "Selga", viso grūdo
0,5 pakelio Sausainiai "Selga"
2 arbatiniai šaukšteliai Vanilinis cukrus
5-8 vnt., pagal skonį Džiovintos slyvos
100 ml. Brendis

Varškės ir sausainių tortas

Vakarienės desertui ar savaitgalio pusryčiams - visada tiks . Susivalgo akimirksniu :) :)

  • 2.5 val.
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Toks tortas – prisiminimas iš jaunystės. Daug tokių esam prigaminę su mama, sese, klasiokėmis, grupiokėmis. Tai buvo mūsų sovietinis ‘cheesecake’as’ 🙂 Produktų pasirinkimas buvo paprastas: varškė arba, „prabangesnis variantas“, sūreliai po 13 kapeikų, sausainiai „Gaidelis“ arba ne „Gaidelis“, bet iš principo tas pats… Bet mes gamindavome, ieškodavome visokių variantų. Sausainius mirkydavome piene arba šaltoje kavoje, į varškę primaišydavome naminių aguonų, kokios nors skanios naminės uogienės. Ir džiaugdavomės, nes tikrai būdavo skanu ! ! !

Dabar gaminimas paprastesnis ir daug daug įvairesnis. Aš imu apie 400-450 g. skanios kokybiškos varškės, 200 g. sviesto, 2 arbatinius šaukštelius vanilinio cukraus ir viską trinu/ maišau mediniu šaukštu iki vientisesnės masės. Tada supilu kondensuotą pieną – apie 3/4 skardinės, sumaišau iki vientisos masės.

Gabalėliais susilaužau/ susitrupinu maždaug 2,5 pakelio viso grūdo „Selga“ sausainių (palikite porą sausainių trupiniams ant tortuko viršaus). Jeigu labai patinka kitokio skonio, galite pamaišyti. Viso grūdo sausainiai labai trapūs, sumaišius su varške sunku atskirti, kur varškės masė, o kur sausainis, man labai skanu. Tuomet juos beriame į varškės masę ir įmaišome, patriname, kad būtų vientisa konsistencija. Tiesą sakant, bandžiau ir su „Gaideliu“, vedama nostalgiškų jausmų. Bet siūlau likti prie „Selgos“ varianto 🙂

Norintiems „paturbinti“ tortuką, yra daugybė puikių variantų. Tiesa, pasiruošti reikia kiek iš anksto. Klasika: keletą džiovintų slyvų pamirkykite brendyje arba rome (užteks 2-3 val.), supjaustykite gabalėliais ir įmaišykite į masę. Brendį ar romą galime supilti į varškės masę, blogiau nebus 😉 Man tobulos slyvos yra iš Aženo regiono Prancūzijoje, galite jų gauti „Romos skanumai“ internetinėje krautuvėlėje.

Pagamintą masę dedame į atsidarančią torto formą, įtiestą maistine plėvele (aš imu dvigubą sluoksnį), paspaudžiame šaukštu, kad neliktų oro tarpų, užlenkiame maistinę plėvelę arba uždengiame kitą ir dedame šaltai bent jau porai valandų arba per naktį.

Išimtą aš apverčiu, apatinė pusė visada lygesnė. Galime puošti šviežiomis ar liofelizuotomis (šaltyje džiovintomis) uogomis, šokolado ar kokoso drožlėmis. Taip pat galima tiesiog pasilikti keletą sausainių, sugrūsti juos iki trupinukų ir aplipdyti tortuką. Kartais su sausainiais sutrupinu ir keletą trapių krekerių (pvz., „Tuc“), sūrokas kąsnelis maloniai nustebina. Trupinukais aplipdau kokioje nors plokščioje lėkštėje ar ant lentelės, o po to torto lopetėlėmis perkeliu ant serviravimo lėkštės ar tortinės.

 

previous
Vištienos krūtinėlės kepsniukai su sūriu
next
Sumuštinukai su pelėsiniu sūriu ir apelsinų džemu
previous
Vištienos krūtinėlės kepsniukai su sūriu
next
Sumuštinukai su pelėsiniu sūriu ir apelsinų džemu

Add Your Comment