Ingredients
-
0,5 vnt. Avokadas
-
keletas riekelių, paskrudintų Ciabata duona
-
keletas arbatinių šaukštelių, pagal skonį Rikotos sūris
-
kelios uogos, pagal skonį Šviežios avietės
-
kelios uogos, pagal skonį Šviežios žemuogės
-
pašlakstymui, pagal skonį Balzamiko actas, kreminis
-
keletas riešutėlių, jeigu mėgstate Pinijos
-
keletas riešutėlių, pasmulkintų Pistacijos, gliaudytos
Directions
Turbūt nieko nėra geriau nei uogos iš lysvės, nuo krūmo, čia ir dabar. Jos tokios tiesiog prisigėrusios saulės spindulių, saldžios, aromatingos (kitaip, nei atšaldytos ar atvėsintos).
Turėdama tokią prabangą, siūlau pusryčiams gaivių, lengvų, spalvingų brusketų, nusižiūrėtų nuo Jamie Oliver’io. Jis gamino su braškėmis, o mano kieme tik žemuogės ir avietės, taigi mano brusketos su jomis 🙂
Paskrudiname keletą riekelių klasikinės ciabatos. Jamie gamino su tamsia duona su sėklomis, tai aš pabandžiau su viena dar turėta juodos „Agotos“ duonos riekele. Neblogai, bet vis dėlto rinkčiausi ciabatą. Ant kiekvienos riekelės negailėdami tepame rikotos sūrio (po gerą arbatinį šaukštelį ant kiekvienos), ant jos – po keletą riekelių avokado, keletą uogų, o tada pašlakstome kreminiu (būtinai kreminiu) balzamiko actu. Mano mylimiausias – mandarinų aromato iš „Romos skanumai“ internetinės krautuvėlės. Galima užberti keletą riešutukų. Čia buvo pinijos, bet, manau, tiktų ir pasmulkintos pistacijos, kaip kas mėgstate.
Skanaujame su rytine kava, o vakarop galima ir su rožiniu vynu ir draugų kompanija 🙂
Happiness is … ‘al fresco’ dining 🙂