Ingredients
-
1 vnt., pailgas burokėlis Burokėliai, žali
-
1 vnt. Morkos
-
0, 4 vnt. Kopūstai, švieži
-
2 nedideli Obuoliai
-
2 skiltelės Česnakas
-
1 šaukštas Medus
-
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
-
50 ml. Alyvuogių aliejus
-
50 ml. Baltojo vyno actas
-
6-8 lapeliai Bazilikai, švieži
-
patiekimui, nebūtinai Raudonųjų burokėlių lapeliai
Directions
Šios salotos – tiesiog vasaros pabaigos vitaminų bomba 🙂 Gaminu jas tik liepos pabaigoje – rugpjūčio mėnesiais, nes tuomet pats šviežių burokėlių, morkų, kopūstų metas, o vasariniai obuoliai jau krenta nuo medžių. Rudenį ir žiemą morkas bei obuolius šioms salotoms dar būtų galima naudoti, bet burokėlių ir kopūstų skonis nebe tas.
Taigi, sutarkuoju 1 pailgą burokėlį, 1 nemažą morką, kokį ketvirtį kopūsto galvelės, porą alyvinių obuoliukų. Aš tarkuoju „Delimano“ tarka (vidutine iš trijų), tai viskas pavyksta tobulai, gal tik kopūstas susitarkuoja kiek per smulkiai, na, bet okey 🙂 Jeigu tokios neturite, tuomet burokėlius, morką, obuolius reiktų sutarkuoti burokine tarka, o kopūstus – gana smulkiai supjaustyti šiaudeliais.
Viską sumaišome ir gardiname tokiu užpilu: 1 šaukštas medaus, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, pora supjaustytų česnako skiltelių, nemažai supjaustytų baziliko lapelių, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 3 šaukštai baltojo vyno acto. Tas užpilas man tobulas beveik visur, ypač ant pomidorų.
Štai ir viskas, s k a n a u s ! ! Salotos tiks vienos, prie mėsos patiekalų, prie vegetariškų kepsniukų 🙂 Jeigu jau visai „burokėliškai“, puoškite burokėlių lapeliais 🙂
My tips:
- Kam nepatinka actas, kad ir vyno, arba medaus saldumas, gardinkite salotas tiesiog alyvuogių aliejumi, druska, supjaustytais česnakais. Acto galite pilti mažiau.
- Aš salotų dažnai pasigaminu daugiau, nes šaldytuve laikomos bus puikios ir kitą dieną.
- Kas mėgsta, labai tinka šiek tiek pašlakstyti kreminiu balzaminiu actu (mano mėgstamiausias – mandarinų kreminis balzamiko actas iš „Romos skanumai“ internetinės krautuvėlės).