• Home
  • Garnyrai
  • Bolivinės balandos (kinva) troškinukas su daržovėmis
0 0
Bolivinės balandos (kinva) troškinukas su daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 šaukštai Alyvuogių aliejus
3-4 skiltelės Česnakas
1 nemaža Morkos
2 vnt. (gražiau skirtingų spalvų) Paprikos
1 vnt. Cukinija
1 skardinėlė Konservuoti savo sultyse pomidorų gabaliukai
1 puodukas Bolivinė balanda (kinva)
apie 0.4 l. Sultinys
sauja (nebūtinai, bet skanu) Žirneliai, šaldyti
1 arbat. š. (gali būti kitokie) Toskanos prieskoniai
1 arbatinis šaukštelis Druska

Bolivinės balandos (kinva) troškinukas su daržovėmis

Kai norisi sočiai ir maistingai, bet be mėsos

  • 40 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Nuostabus sotus patiekalas. Taip, ir patiekalas – sotus, maistingas, bet gali būti ir puikus garnyras prie bet kokios mėsos ar žuvies. Proporcijos nurodytos 4 valgytojams kaip pagrindiniam patiekalui. Jei naudosite kaip garnyrą, reikės mažiau arba liks rytdienai – šiek tiek pašildytas uždengtoje keptuvėje vis toks pat skanus 🙂

Man patinka daržoves susipjaustyti prieš gaminant, nes po to viskas vyksta gana greitai. Morkas – plonais griežinėliais arba dar pusiau, jeigu storesnės ir didesnės, įvairių spalvų paprikas (aš imu raudoną ir geltoną) nemažais gabaliukais, cukiniją – gana stambiai.

Didesnėje, gilesnėje keptuvėje ar puode šiek tiek pakaitiname 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriame 3-4 smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir kepiname ant lengvos kaitros. Tuomet man yra tokia 3 min. taisyklė (kad būtų lengviau atsiminti). Taigi, česnakui pakepus 3 min., šiek tiek padidiname kaitrą ir beriame morkas ir paprikas, pamaišome, kad tolygiai keptų, o dar po 3 min. sudedame supjaustytą cukiniją.

O tada dar po 3 minučių paprieskoniuojame mėgstamomis žolelėmis (Provanso, Toskanos, itališkos žolelės, bet gali būti ir kitoks skonis, pvz., curry prieskoniai ar koks nors kitas azijietiškas mišinys).

Sukrečiame nedidelę skardinėlę konservuotų gabalėliais pjaustytų pomidorų. Pamaišome iki užvirimo. Tuomet suberiame 1 puoduką kinvos (bolivinės balandos) kruopyčių. Kas nesusipažinę, tai jos apgaulingai miniatiūrinės 😉 Vienas puodukas išbrinks dvigubai ar net daugiau. Pilame dvigubai mėgstamo sultinio (daržovių, o jei ne vegetarai – tiks bet koks jums patinkantis, naminis ar iš kubelių), bus apie 0,4 l. Lengvai pamaišome, uždengiame ir paliekame 20 min. ant labai lengvos kaitros. Nebūtina, bet po kokių 10 minučių troškinimosi galima įberti saują šaldytų žaliųjų žirnelių. Paprastai turiu jų šaldiklyje, iš Mamytės daržiuko, man jie čia labai tinka.

Po 20 min. kruopos bus sugėrusios skystį ir pavirtusios į tokias mažas ‘c’ raideles 🙂 Skanaus ir sėkmės eksperimentuojant!!

My tip:

  • Dėl kinvos kruopų, tai galite rinktis jums patinkančias, skonis daug nesiskiria 🙂 Kinvos būna baltos, būna trijų spalvų. Mano sprendimams šiuo atveju įtakos turi akcijos 🙂
previous
Kepta anties krūtinėlė su karamelizuotais burokėliais ir mandarinais
next
Kreminis vištienos ir grybų troškinukas su nokiais (gnocchi)
previous
Kepta anties krūtinėlė su karamelizuotais burokėliais ir mandarinais
next
Kreminis vištienos ir grybų troškinukas su nokiais (gnocchi)

Add Your Comment