Ingredients
-
3-4 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
apie 600 g. Viščiukų šlaunelių mėsa
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
1 šaukštas Ghee sviestas
-
3-4 skiltelės Česnakas
-
1 vnt. Raudonieji svogūnai
-
6-8 vnt. Pievagrybiai
-
150 ml. Baltas vynas
-
150 ml. Vištienos sultinys
-
150 ml. Grietinėlė
-
400 g. Nokiai (gnocchi)
-
keletas žiupsnių Petražolės
Directions
Puikus dalykas tie nokiai!! Iš itališkos virtuvės – turbūt mažiausiai pretenzingi ir, svarbiausia, taip greitai paruošiami. Vis dar naudoju juos pirktinius, bet gresia išmokti gaminti juos pačiai 🙂
Šiame recepte derinau nokius, sau gana neįprastai, su vyne ir grietinėlėje troškinta vištiena. Bet yra internetiniuose toliuose žmonių, kurie ‘užveda tave ant kelio’ 🙂 Kuo daugiau skaitai, kuo daugiau žiūri, tuo daugiau variantų atsiranda 🙂 O po to iš to varianto dar keletas variantų.. Tai šiuo atveju mano įkvėpėjas buvo toks Donal Skehan, labai smagus šefas, pasekite, jei domitės maistu 🙂
Gaminimas greitas ir paprastas, praktiškai per kokį 20 min. galime turėti nuostabų patiekalą dviems (jeigu daugiau valgytojų, užtruksime šiek tiek ilgiau, nes vištieną apkepiname porcijomis, kad apkeptų, o ne troštintųsi).
Prieš gaminant man patinka susiruošti viską iš anksto, nes po to veiksmas vyksta greitai. Vištieną (būtinai kambario temperatūros) supjaustome ir paprieskoniuojame, česnako skilteles ir raudonąjį svogūną supjaustome smulkiai, 6-8 pievagrybius nuplauname, nusausiname ir supjaustome griežinėliais arba į 4-6 dalis kiekvieną.
Taigi, keturiems valgytojams imame kokius 600 g. viščiukų šlaunelių mėsos, pasmulkiname gabalėlius į 2-3 dalis, paprieskoniuojame druska ir pipirais, aš dar beriu sumac prieskonių arba kmynų. Didesnę gilesnę keptuvę įkaitiname su 2-3 šaukštais alyvuogių aliejaus ir dedame vištienos gabalėlius. Nepridedame per daug – mėsytė turi apskrusti, o ne troškintis. Tam prireiks maždaug 3 minučių kiekvienai pusei.
Apskrudinę mėsos gabalėlius, juos atidedame, o į keptuvę dedame šaukštą sviesto (aš paprastai renkuosi ghee sviestą), pilame dar šaukštą alyvuogių aliejaus, beriame supjaustytus česnakus ir svogūnus. Po kokių 3 minučių suberiame supjaustytus pievagrybius, vėl pakepiname apie 3 min.
Tuomet į keptuvę grąžiname vištienos gabalėlius, pilame apie 150 ml balto sauso vyno, palaukiame, kol suburbuliuos, tada pilame apie 150 ml. vištienos sultinio, palaukiame, kol užvirs, o tuomet sumažiname kaitrą iki minimumo ir troškiname apie 10 min.
Tuo tarpu finalinis etapas: dideliame puode užviriname apie porą litrų vandens su arbatiniu šaukšteliu druskos. Užvirus, suberiame pakelį (400 g.) nokių ir verdame apie porą minučių – kol iškils į paviršių. Aš renkuosi šviežius (tie, kuriuos matote nuotraukoje, pirkti „Rimi“), bet, jei randate šaldytų, reikės užmesti virimui kokią minutę ar dvi.
Į keptuvę pilame apie 100 ml. riebesnės (apie 30%) grietinėlės, sukratome nusuktus/išgriebtus nokius ir dar pakaitiname šiek tiek, kad susigertų visi skoniai.
Patiekiant galite užberti šviežių ar šaldytų petražolių (šaldytos mano atveju).
My tip:
- Vietoj nokių (gnocchi) galite rinktis ir mėgstamus makaronus.
Kiek rūpesčių žmogui atkrinta, kai jis nutaria būti ne kas nors, o kai kas / Coco Chanel/