0 0
Kepintų vermišelių troškinukas su plėšyta kiauliena

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g. Lėtai virta plėšoma kiauliena (pulled pork)
300 g. Vermišeliai
2 vnt. Svogūnai
2 skiltelės Česnakas
0,5 vnt. Salierų stiebai
2 vnt. Morkos
1 vnt. Paprika, raudonoji
5 valgomieji šaukštai Alyvuogių aliejus
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
1 arbatinis šaukštelis Pipirai
apie 2 stiklinės Vanduo

Kepintų vermišelių troškinukas su plėšyta kiauliena

Spalvinga, sotu, paprasta - bet tikrai ne prastai :)

  • 40 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Dar viena kepintų vermišelių variacija – šį kartą su „pulled pork.” Iš tikrųjų, toks patiekalas atsiranda iš reikalo sunaudoti visokius likučius, nors galima ir iš anksto pasiplanuoti: kepu lėtai virtą plėšomą kiaulieną vieną dieną, o kitą dieną jau žinau, ką gaminsiu su likučiu. Ji tinka visur: gal mėsainį pasigaminti, gal picą išsikepti, o gal vermišelių troškinukui 🙂

 

Pasiruošiu daržoves: supjaustau porą skiltelių česnako, porą nemažų galvų svogūno, šiaudeliais supjaustau dvi morkas (labai padeda „Delimano” tarka – sutarkuoju per tokią vidutinę, labai greitai ir be pastangų), raudonąją papriką ir saliero stiebą tiesiog supjaustau nedideliais kubeliais.

Tada, jeigu mėgstate „multitaskinti”, galite daryti du darbus iš karto. Sausoje keptuvėje kepiname vermišelius, kol jie tampa karamelinės spalvos. 300 g. vermišelių keptuvės reikia nemažos, ir nuolat maišome, nes jie labai greitai ruduoja. Čia yra troškinio „vinis” – kepinti makaronai nesulimpa, nėra jokio košės pojūčio valgant, skonis puikus. Kokių 5 minučių šiam reikalui paprastai užtenka.

O puode, kuriame viską troškinsime, pakaitintame aliejuje pakepiname svogūną ir česnaką, o po minutės kitos sukrečiame salierus, morkas ir paprikas. Dar keletas minučių kepimui, maišant, tada užpilame vandens, kad šiek tiek apsemtų daržoves ir, uždengę dangtį, patroškiname kokias 5 minutes. Po to suberiame vermišelius ir jau pagamintą kiaulieną, suplėšytą gabalėliais, pusantro ar du šaukštelius druskos, užpilame karšto vandens, kad viską apsemtų maždaug per pirštą, uždengiame ir troškiname apie 5 minutes.

Nudengę žiūrime, ragaujame. Jei skysčio dar per daug – patroškinkime porą minučių atidengę dangtį. Jeigu norisi, galite troškinant įmaišyti šaukštą pomidorų pastos ar kokį čili pipiriuką.

Aš šį troškinuką gaminu Grand Feu puode (emaliu dengtas ketaus puodas), puikiai pasiteisina, bet tikrai viskas pavyks jūsų mėgstamame puode ar gilesnėje keptuvėje.

 

My tip

  • Jeigu gaminatės plėšytą kiaulieną, tokie vermišeliai su daržovėmis gali būti puikus garnyras. Tuomet kiaulienos nemaišykite į troškinį, o patiekite uždėję ant viršaus ar šalia.
previous
Mielinės bandelės su slyvų ir bananų uogiene
next
Naminės vištienos sriuba su avinžirniais, žirneliais ir paprikomis
previous
Mielinės bandelės su slyvų ir bananų uogiene
next
Naminės vištienos sriuba su avinžirniais, žirneliais ir paprikomis

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here