Ingredients
-
100 g. Grikiai
-
1 nedidelė galvutė Svogūnai
-
1 vnt. Morkos
-
100 g., pagal skonį Pievagrybiai
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
0,5 arbatinio šaukštelio Pipirai
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
Directions
Labai sotu, labai skanu, tiems, kurie mėgsta grikius 🙂
Aš pati jų tiesiog nekęsdavau vaikystėje, po to neutraliai nevalgydavau jaunystėje, bet dabar suprantu, kad yra puikesnių receptų nei pieniška grikių sriuba 😉
Taigi, 2 valgytojams (o gal net ir trims) užteks pakelio grikių (išverdam pagal instrukciją, neperverdam – tai bus apie 15 min.; galima kokias 8 min. virti, o po to leisti šiltai pastovėti).
Tuo metu susipjaustome svogūną, morką, pievagrybius (jeigu reikia, pievagrybius prieš tai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu). Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus (arba ghee sviesto, kaip kam skaniau) pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, morkas, pievagrybius. Ir tuomet išbrinkusius grikius beriame į keptuvę, sumaišome.
Patiekti man skaniausia su skystai virtu kiaušiniu (kas norite, gali būti poached egg – be lukšto virtas kiaušinis) ir daaaaug žalumynų.
Tai gali būti ir pusryčiai, ir pietūs, ir vakarienė, nes yra sotu ir tikrai labai gardu 🙂
My tip:
- Ir TIK 7 ingredientai, įskaitant pipirus ir druską!!