0 0
Orkaitėje keptos vištienos juostelės su džiūvėsėliais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0,5 kg. Vištienos krūtinėlė
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
2 arbatiniai šaukšteliai Balzamiko actas, kreminis
2-3 arbatiniai šaukšteliai Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
apie 1 stiklinė Džiūvėsėliai
1 Kiaušiniai
vištienos papurškimui Alyvuogių aliejus

Orkaitėje keptos vištienos juostelės su džiūvėsėliais

Paprasta ir maistinga, tiks ir karštos, ir šaltos

  • 55 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Visada pasiteisinantis patiekalas: ir kada pietus ar vakarienę ruošiame porai asmenų, ir kai reikia pamaitinti vakarėlio svečius 🙂

Aš naudoju vištieną iš savo patikimo ūkininko, tai jo atvežamos vištų krūtinėlės būna didokos, ir vienos užtenka 5-6 asmenims, bet šiaip žmogui orientacija yra 3-4 juostelės, o tai bus kokie 120-150 g. Mėsytę supjaustome maždaug 1 cm juostelėmis ir sumarinuojame su mėgstamais prieskoniais. Šį kartą tai buvo Viduržemio jūros žolelių mišinys (bazilikai, čiobreliai, paprika, raudonėliai, kalendra), pipirai, šiek tiek šviežios aitriosios paprikos ir, be abejo, druskos. Taip pat užpyliau šlakelį graikiško balzaminio kremo su mandarinais (iš „Romos skanumai“), pamaišiau, pamasasažavau viską ir palikau pastovėti. Gerumas tame, kad pamarinavus galima palikti kokiam norim laikui: kepti už pusvalandžio, ryt ar poryt. Tiesiog laikykime vėsiai.

Pralaukus bent jau valandėlę kitą, galima ruoštis kepimui. Viename indelyje pasiruošiu kiaušinio plakinį (skaičiuojant 4-5 žmonėms, užteks 1 kiaušinio), o kitame dubenyje ar lėkštėje įberiu saują džiūvėsėlių, pridedu kokį arbatinį šaukštelį Viduržemio jūros žolelių mišinio ir sumaišau. Tikrai galite berti visokias kitokias jums patinkančias žoleles ar prieskonius.

Tuomet eiga paprasta: vištienos juosteles merkiu į kiaušinio plakinį, apvolioju džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje ir dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Šiuo atveju turėjau mamos užaugintos cukinijos (tokios kietos, kuri gali stovėti pusmetį, kol jos neprapjauni), tai su ja elgiausi lygiai taip pat, kaip ir su vištienos juostelėmis: kiaušinio plakinys, po to – džiūvėsėliai.

Kol viską ruošiamės, orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir paruoštus kepsnelius dedame kepti apatinėje dalyje 25-30 minučių.

O tada valgome su mėgstamomis salotomis. Siūlau špinatus su pomidoriukais arba sotesnes, kaip šį kartą: brokolių ir džiovintų spanguolių ar slyvų salotas su kietuoju sūriu ir šiek tiek majonezo(man Hellmann’s Original yra nepakeičiamas : ) ) Padalijame brokolių žiedus kuo smulkiau, beriame džiovintų spanguolių ar pjaustytų slyvų, smulkiai užtarkuojame kietojo sūrio, o tada sumaišome su kokiu šaukštu majonezo ir šlakeliu išspaustų citrinos sulčių.

 

Taip pat tiks grilintų paprikų tyrė ir aštresnis čili, bruknių ir kriaušių pagardas 🙂

Skanaus!!

Expect nothing, appreciate everything.

previous
Tinginys su „Selga“
next
Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis
previous
Tinginys su „Selga“
next
Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis

Add Your Comment