Ingredients
-
4-5 vnt. Bulvės
-
2-3 vnt. Morkos
-
keletas griežinėlių Cukinija
-
o,3 kg/ pusė vienos krūtinėlės Vištienos krūtinėlė
-
1 kubelis Daržovių sultinys
-
žiupsnis Druska
-
50 g. Sviestas
-
apie 1 l. Vanduo
-
patiekimui pasirinktinai Moliūgų sėklos, sūdytos ir kepintos
-
patiekimui pasirinktinai "Džiugo" sūris
-
patiekimui pasirinktinai Kukurūzai, konservuoti
-
patiekimui pasirinktinai Prancūziškas batonas
-
patiekimui pasirinktinai Grietinėlė
-
patiekimui, pasirinktinai Kokosų pienas
Directions
Soti, kvapni sriubytė, tikras „comfort food“, kai norisi poilsio ir šilumos. Labai paprastai pagaminama, o tikrai neprasta, nes, žinoma, galima naudoti savo ar ūkininko užaugintas daržoves, žoleles, prieskonius ir vištieną. Labai tinka, kai norime „pamaitinti minią“, anot vienos iš Beatos knygų 🙂
Paprastai užtenka 3 ingredientų: bulvių, morkų ir vištienos krūtinėlės. Bet šį kartą dar dėjau ir cukinijos (ypač jei turite kokią ne visai mažą ir minkštą ir nežinote, kur bedėti, tai ji čia puikiai tiks). Taigi, recepte daržovių proporcijos labai sąlyginos. Dėkite, ko turite daugiau arba kas jūsų skonio receptoriams labiau priimtina. Pavyzdžiui, morkas reiktų dėti atsargiai, nes jų skonis intensyvus ir gal ne visiems patinka. Viską dedame į puodą su verdančiu vandeniu, taip pat ir gabalais supjaustytą vištienos krūtinėlę. Vandens nepadauginkite, jei norite tikros kreminės sriubos, o ne tiesiog kažkokio pertrinto skystimėlio 😉 Paprastai vanduo turi vos vos semti viską, kas sudėta į puodą. Jei bus per tiršta, geriau praskieskite pabaigę virti, o gal užteks grietinėlės šlakelio, ir prasiskies. Pridedame kubelį daržovių ar vištienos sultinio, sviesto, prieskoninių žolelių. Aš dažniausiai turiu šaldiklyje visokių krapų ir petražolių stiebelių, kurie atliko nuo salotų ar šaldymui skirtų smulkintų žolelių, tai pridedu ir jų (tik pabaigus virti juos reikia išgriebti ir išmesti – savo skonį jie sriubai jau atidavę).
Paverdame ant lengvos ugnies apie 20-25 minutes, galime šiek tiek palaukti, kol mažumėlę pravės, ir sublenderiuojame iki norimos konsistencijos. Visai „šilkinė“ ši sriuba nebus dėl įdėtos vištienos, bet šiaip ir vištiena susiblenderiuoja puikiai. Tuomet paragaukime, nes gal kubelio sultinio neužteko, kad būtų skaniai sūru.
O tuomet įdomiausia dalis – pagardai.
Nuo to, kaip gardinsite pagamintą sriubą, keisis jos skonis, taigi kiekvieną kartą ji gali būti vis kitokia. Arba šeimos nariai mėgsta skirtingus dalykus, tai jais ir gardinkite, kiekvienas atskirai. Man labai patinka patiekti viską, ką esu išbandžiusi, ir kas, mano manymu, čia labai tinka: grietinėlė (šlakelis nepamaišys netgi besilaikantiems dietos), kokosų pienas (tikrai šiek tiek pakeis skonį, bet labai dera prie vištienos), šlakelis kokybiško extra virgin alyvuogių aliejaus („Romos skanumai“ turi tokių nerealių), skrudintos sūdytos moliūgų sėklos, saldūs konservuoti kukurūzai ar tiesiog tarkuotas sūris. O kur dar visokios duonelės, skrudintas prancūziškas batonas ar skrudintos juodos ruginės duonos riekelės.
My tips
- Tikrai ne vienas sėkmingas vakarėlis ar vakarienė namuose prasidėjo nuo šios sriubos. Daug žmonių, daug variantų, daug skonių. Kiekvienam savo, visi gali susikurti skanų patiekalą. O vakarienės šeimininkei darbo nelabai daug. Tik rasti gražių puodų ir dubenėlių. Ir tai nebūtinai turi būti „starteris“. Ji atstoja ir pagrindinį patiekalą.
- Vegetarams nesubalansuota. Žinoma, galima gaminti be vištienos. Bet ir sriuba bus kitokia. Pagardai, be abejo, tiks.
The expert in anything was once a beginner.