0 0
Žuvies (menkės) kotletukai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
450g. Smulkinta menkė (šaldyta)
2 riekelės Batonas
1-2 vnt., sugrūstos Virtos bulvės
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Svogūnai
2-3 šaukštai, pakepinimui Alyvuogių aliejus
kotletukų pašlakstymui Alyvuogių aliejus
1 arbatinis šaukštelis Druska
žiupsnis Pipirai
žiupsnis Citrinpipiriai
0,5 arbatinio šaukštelio Ciberžolė
apie 200 g., apvoliojimui Džiūvėsėliai

Žuvies (menkės) kotletukai

Kaip vaikystės "hate food" tampa "like food" :)

  • 35 min.
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Vaikystėje žuvies kotletai man buvo kažkokia nevalgoma baisybė. Turiu pasakyti, baisybė buvo ir ryžių sriuba, ir grikių košė, taigi, turėjau ‘nuostatų’ – bet gal jos buvo susijusios tiesiog su nemokėjimu skaniai pagaminti ir patiekti tuos patiekalus. Nes dabar viską mielai valgau ir randu daug variantų, kaip šiuos bazinius produktus panaudoti.

Taigi, menkės kotletukai. Man gėris yra tame, kad „Rimi“ radau nuostabų šaldytos smulkintos menkės ruošinuką 🙂 Vis perku, prekybos centras jau siūlo nuolaidą tam produktui, vis neatsibosta! O dar rašo, kad ‘sužvejota kristalinio skaidrumo Islandijos vandenyse’ 🙂 Jūsų pasirinkimas, tikėti ar ne 😉

Kažin, ar pati tą žuvį malčiau, nes juk dauguma norime lengvesnio gyvenimo 🙂 Žvejai turbūt darys kitaip, bet mes atsitirpiname (ne staigiai, pageidautina, o iš šaldiklio perkėlę į šaldytuvą) smulkintą menkės file, pridedame poroje šaukštų alyvuogių aliejaus pakepintą svogūną, įmušame kiaušinį ir sudedame porą virtų tarkuotų ar sugrūstų bulvių ir prieskonių: gal turite savo mėgstamus, bet visada tiks citrinpipiriai, juodieji pipirai. Tradiciškai, kotletukuose tiks ir pora riekelių piene ar vandenyje pamirkyto batono. Ciberžolė kotletukus maloniai pageltonins, o jei norisi aštrumo, galite įberti smulkintų čili pipiriukų ar curry prieskonių (arba curry pastos). Improvizuoti galime: galbūt šiek tiek morkos, o jei neturite bulvės, gal šiek tiek miltų ar manų kruopų.

Tuomet iš paminkytos masės formuojame nedidelius kotletukus, juos šiek tiek paplojame, pavoliojame džiūvėsėliuose ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Man patinka, kad labiau apskrustų, tai papurškiu (galite tiesiog patepti) alyvuogių aliejumi.

Patiekimui – begalė variantų, taigi vėl smagu rinktis, ko norite. Labai tiks kartu išsikepti pomidorų su pesto padažu.

Bet jeigu žiema, šalta, norisi šilumos – tuomet šalia tiks bulvių košė su raugintais agurkėliais ar koks nors lęšių troškinys.

Skanaus su žuvimi 🙂

My tip

  • Labai skanūs ir šalti, galima patiekti kaip užkandukus (tik gal reiktų kepti kuo mažesnius) su majonezo ar kokiu ‘mandresniu’ padažiuku. Tiks kaparėliai ar smulkiai supjaustyti rauginti/marinuoti/saldžiarūgščiai agurkėliai, sumaišyti su majonezu ar tiesiog užberti ant viršaus.
previous
Vištienos file įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu
next
Citrusinių vaisių marinatas
previous
Vištienos file įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu
next
Citrusinių vaisių marinatas

Add Your Comment